:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Wednesday, February 18, 2009
  Halp!
Malam semalam aku letih betul.
Cadang2 nak tunggu episod terakhir The Dresden Files kat TV2, tapi adoi, letih betul.

Petang tu aku bawak the boys gi pasar malam.
Baby sling aku basuh pulak, terpaksa la aku dokong si guni beras tuh.
Mak aii, masukkan dalam kereta je aku rasa lenguh btul!
Penat pun satu jugak, sbb dah beberapa malam aku tido kul 2-3 pagi.
Bukan sbb tgk tv ke hapa, tapi sbb momentum dah lari.
Si Nabil la ni tido dekat2 kul 12, so lepas dia tido baru la aku boleh start buat kerja rumah.

Kehidupan dengan budak darjah 1 ~ Image from graphjam

Ok , back to last night.
Aku antara jaga tak jaga dok depan TV sambil main ngan Nabil. Ikmal dah tido dah. Tetiba aku dgr dia nangis. Uih, aku bingkas bangun. (rupa2nya aku terlelap kejap). Aku cari Nabil (masa tu lupa pakai spek, so aku tak berapa nampak. Nasib baik tak terhantuk kat tangga).

Aku berlari cari dia.
Kat bilik air takde.
Kat anak tangga takde.
Kat luar takde.
Aku terus mencari, hati aku dah berdebar gila dah.
Menggigil!

Nabil at 1 year+

Rupa2nya dia dah dekat depan pintu bilik tingkat atas.
Menangis sebab tak reti nak turun tangga.
Bila masa ntah dia panjat tangga sampai ke atas aku pun tak sedar.
Aku peluk dia kuat2.
Menggigil aku sampai pagi nih.

Ah, the joy of motherhood….

Life with a very fast crawler called Nabil. Image from graphjam

Labels: , ,

 
Comments:
In my mind..dapat bayangkan nabil nangis sengsorang kat atas tangga mintak tolon!
 
Ha'ah Tasha, sian dia. Dah la selalu aje merengek, isy, clingy semacam ajelah budak nih.
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites