:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Wednesday, February 07, 2007
  Betty Suarez + MiSa Alert + Heroes, yo!

Betty si normal yang brainy!

Ok, first of all, thanks a lot to Sha for recommending this show for me. Memenangi dua anugerah Golden Globe bebaru ni, kisahnya lebih kurang sama dengan siri latino Yo Soy Betty La Fea yang popular di awal tahun 2002 dulu. (Aku ingat, sebab masa tu aku tengah berpantang lepas melahirkan Ikmal, dan siri ni menjadi santapan staple aku masa tengah boring tuh).

As of now, aku dah habis download sampai episod 13, dan baru habis nonton sampai pertengahan episod 2. (Dan since aku dan anak aku demam teruk sejak dua hari yang lepas, aku kena la devote my whole time taking care of him (and myself too), dan tak sempat nak nonton episod2 seterusnya). In fact, nak bukak internet pun takde mojo.

Arnab graduasi merah jambu yang menghiasi meja Betty di Meade Publications. Comel!

Apa yang aku tau, aku mulai suka siri2 sebegini. Tentang bagaimana si hodoh, oops, nope, si normal yang savvy tentang nombor dan statistik (dengan sedikit esen kreativiti), boleh mengalahkan golongan2 plastik yang cuma kelihatan cantik selepas disuntik botox dan dimekap setebal buku Harry Potter ke-6. Ah, dengan bantuan photoshop dan sedikit air-brush, aku ni pun boleh kelihatan macam Scarlett Johannson (which explains why aku tak suka baca majalah2 gitu). Can’t wait to see more of Betty Suarez!

Prison Break S2E15 & 16

*May contain MAJOR spoilers*

Well, Fox River 8 kini tinggal 5 sahaja dengan kematian Haywire (sekaligus mematikan niatnya untuk berhijrah ke Belanda hanya dengan menggunakan rakit). Dan Kellerman, ah kau kini BFF-ku! Setelah mengetahui pelan licik Bill Kim, aku rasa beliau akan tetap berada di kem Scofield & Burrows (walaupun mungkin akan menghadapi ancaman dibunuh senyap2 oleh Sara Tancredi, yang masih berdendam dengannya kerana pernah mencuba untuk membunuh Sara).

Sanggupkah kau menjadi anjingku Bellick?

By now, sesiapa yang follow PB mesti dah tau yang Bellick telah dimasukkan ke Fox River kerana dituduh membunuh Geary (no thanks to T-Bag). Dan sebab dulunya beliau seorang warden yang fakap, Bellick telah dibelasah teruk oleh inmate2 lain. Sebab dah tak tahan disiksa dalam penjara, Mahone pulak telah menawarkan Bellick tugas untuk mengesan banduan2 yang masih terlepas iaitu Michael, Lincoln, T-Bag, Sucre dan C-Note, dan bekerja dibawahnya secara tak rasmi.

Dan dalam Episod 16 ni, peminat2 MiSa boleh la berpesta sebab, it’s like The Key all over again!!!!

Michael n Sara, sitting in the train. K.I.S.S.I.N.G! or whatever.

I just love this scene ~ Michael Scofield, dengan reflection Sara Tancredi di cermin pintu. Ahhhh….

Heroes Episod 13

~ some of the memorable scenes…

[neighbour aku shut down server malam tadi sebab takut overheated, masa download episod 14 dah sampai 78.6%. Patut ke aku kejut member suruh on balik server tu? Pada pukul 3 pagi? Yeah, I think so too :( ]

*May contain spoilers, yo*

Otoosan?!

Well, Hiro, aku pun akan terperanjat beruk kalau aku tau George Takei adalah abah aku.

She’s got a pink one!!

Is that a Sidekick I spy there, Claire? Ah, sejak Pete Wentz terlibat dalam skandal yang memalukan tu, benda ni macam ada kat mana2! Even my fave band pun guna (I’m looking at you, Mikey & Frankie!)

Nikki & DL

DL: Jangan bimbang sayang, anak kita dah boleh jadi ibu duit sekarang…

Selain Matt Parkman dan isterinya Janice, pasangan Nikki dan DL ni kekadang terlepas dari radar Heroes aku. Dua pasangan yang underrated, tapi aku harap Tim Kring ada surprise untuk kita semua.

Ko rasa la Zack, dugong ni beranak ke, bertelur?

More Zack/ Claire scenes please. Aku dah mula suka pasangan ni. Cutenya Zack… macam Frankie Muniz masa kecik2 dulu…

wtf? Gina the Vagina adalah mak kandung Claire???

Lepas ni, aku dah boleh agak akan ada spekulasi2 tentang bapa sebenar Claire Bennett. Aku berani bertaruh la, ia adalah sama ada Lincoln Burrows atau Dr Christian Troy. My bet is on Christian Troy, sebab dia seksi nak mampus, hehe… (bagi sesiapa yang masih blur, Jessalyn Gilsig juga melakonkan watak ex-wife Lincoln dalam Prison Break dan gf Christian yang gila seks dalam nip/tuck)

I’m still alive!!!!!

Sylar hidup lagi!!!!! Yay!!!!! At least ada satu saingan hebat kepada the 9th Wonders tu, terutama Peter yang kini nak berguru dengan Invisible Man.

Pergh, jelingan tajam Claire Bennett!!!

Takkan la aku nak habiskan post tentang Heroes tanpa jelingan tajam Claire, huh Edd? (oh ya, nombor akaun bank nanti aku bagi ye, duitnya kau boleh bank in terus, hehe…)

Heroes Episode 14

* Mungkin ada sipi2 spoiler*

HOLY GUACAMOLE!!!!!!

Ok, sapa yang dah tengok, dan rasa macam takleh nak tunggu next week, please leave your comments here.

Haha, aku tunggu gak apa kebendanya yang wahlau-eh / tebabom / wadafak-nya yang korang summer terperanjat beruk. Hah, aku dah tau! Genius. Macam soap opera. Bring it on, Tim Kring. What’s next? Sylar dan Simone tu adik beradik mak bapak tiri punya sedara? Arrgghhh!!!

Ooohh bad bad Sylar!

Ok, start hari ni, aku rasa aku akan start rooting for Sylar. Biar le dia baik ke jahat pun, I just hoped dia takde apa2 skeleton in his closet, hehe… (and he’s got a grrrreat smile!)

The Firestarter

No wonder Claire’s sooo beautiful. With Gina the MILF as her mom and an “equally handsome guy” as her dad, you can see where she gets it. Sigh…. (I just love her blonde curls)

Peter Petrelli getting his lessons from the invisible guy with a bad accent

Another thing here. Dude, can you like replace the invisible guy with someone with a better accent. Gosh, aku baru perasan yang dia ni Christopher Eccleston, si bad guy dalam Gone in 60 Seconds. Ya, ya, watak dia mati dalam citer tu, suffice to say (no thanks to the bad accent and his penchant for woodwork).

Till next week dudes.

All screencaps made n uploaded by Yours Truly.

Labels: , ,

 
Comments:
zack oh zack..
u definitely end the post on the right note..Terpanah aku dgn jelingan tu...hahaha. Tapi dlm gambar tu nampak mcm si Zach tu ada goatee panjang. Kinda cool..

Gina Russo siot. Ni baru la pasangan MILF and DILF..haha.

Ko dh tgk 14 lum..? *faint*. Nak cerita takut ko lum tgk, nnt spoil plak..
 
Sabar, my dear, malam ni...
 
oh yeah, nnt dah tgk kiter bley wat aksi ala ala Peter menjerit atas hospital bed plaks ek? hihihi

ps : i kinda noticed that sidekick maser ep homecoming (i think) zack ader kasik mssg kat claire guner sidekick kan?

pss : frankie's sidekick kaler blue. agak2 nyer gee kaler aper? black? red? err.. pink? with glitters thingee? hahahaha
 
Oh please Sha, babak tu mengingatkan akak kepada Sara Tancredi masa dia baru lepas sedar masa allegedly overdosed kat apartment dia tu. OTT la. These people should learn from Tarantino, macam The Bride baru nak sedar lepas koma entah berapa tahun tu. Baru la dramatik!

Gerard, well, I don’t blame him kalau dia nak pakai yang glittery atau dengan rhinestones or whatever. He can use whichever colour he wants and still look like a million bucks.
 
*chuckle at your reply*

He can use whichever colour he wants and still look like a million bucks

ditto! *high-fived* somehow the idea of Gee-tard using pink sidekick with glitter thingee doesn't shocked me. hahaha

Bring it on, Tim Kring. What’s next?

ugh, Nathan ngan Niki/Jessica ader love child on 2nd season?

*safe sex, people! practice safe sex!*
 
oh yeah, luper plaks

THE accent

macam switch lampu la plaks. kejap on, kejap off. hohohoh. dey kici, aper nie?
 
Hey.. i like Chris Eccleston (CE), guys. The Lancashire + american accent was intentional.. Go read your facts.!

Actually, CE dipilih jadi Claude sbb dia dah jadi cult hero among sci-fi fans di UK selepas membintangi siri Doctor Who (.showing in ch. 26 Astro).

Peminat2 Heroes, Doctor Who dan Star Trek di UK jadi gila sekejap selepas tonton episode 13 dan 14 sbb dlm episode tu bukan saja ada Heroes characters, tapi ada Doctor Who dan Sulu..!! Histeria diaorang.. hehe.

Anyway, aku rasa lepas ni Peter, selepas frust ngan Simone.. akan mula realize yang dia sebenarnya sukakan Claude.. dan akan ada scene invisible lovemaking di kota new york.. boleh tak?

abis tu.. dah Peter ngan Claire cannot be an item.. Claire ada Zach, Simone balik ngan Isaac, Peter ngan Claude la kan?
 
Yeah, right Edd, dah lepas ni kau pulak boleh couple ngan Nazim Masnawi, gitu?

Oh, Claude ke nama dia. Aku tak venture habis lagi la Edd. Lum ada masa lagi. Thanks for the info though, sebab aku ada terdengar gak ura2 nak masukkan Dr Who dalam Heroes, tatau pulak mamat tu orangnya. No offense though, tapi the accent kinda irritates me la.

Sha:
Well, Mohinder/ Nathan looks kinda cute together. Yes?
 
erp *nod head*

plus Mohinder bley study Nathan more.

* mental to myself - dude, lagik 35 mins before class micro ko bley pk bukan2? *
 
This comment has been removed by the author.
 
Hmm.. i think i have talked about the new power character seblum ni. Which is the invisible guy...and also i also mentioned previous months about Peter meletup is actually just a visionary of his future but that doesn't mean ia akan jadi cam tu. Dia jadi meletup becoz of that radioactive guy yang si polis (mind reader) tu investigate kat tempat FBI..remember him? Yeah that guy heart broken and blame himself for killing his own wife coz of his ability. So one day he will destroy the world...so if this guy dekat ngan Peter (yg boleh serap power)..Peter tidak dpt kawal so itu yg dia ingat dia yg destroy the world..but he has to control it and that's why now Peter is learning how to control it..kini menjadi apparentise Dr Who? hahaha...

guess what happen next? I can tell from episod by episod..remember Zack..where are from the future..i've seen the upcoming episod...hahaha
 
About Prison Break - suke sgt line Mahone kat Bellick - "Are you my dog Brad?" hahha.. xleh stop ketawe! And I love mase Bellick practice introduction line die, mase nk tipu jadik FBI.. Kellerman rocks! Kimmie still sucks.. and sedih plak si Haywire mati..

About Heroes - betul ler dah agak si Nathan tu ayah Claire! [igt surprise giler, sbb Sha terkezut sgt.. last2 x surprise pon...huhu].. Sedih ler lepas ni x leh nk ship Peter/Claire.. huhu .. Oh and btw, I kinda like Claude..
 
mamat invisible tu punya slang..people soak = people suck

hahahaha..

menyampah masa Bellick practise line jadi FBI..hahaha..jadi anjing FBI..lepas ni sure kena balinya dia or somethign will happend to him..or maybe mati kena tembak Kellerman...

Nampaknya macam Nathan yg suruh mak Claire bunuh kandungan mereka..nampak cam ada la udang di sebalik batu the truth..
 
Tunggu reviu Episod 15 nanti ye adik2...(aku baru habih donlod pagi tadi)
 
test
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites