:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Wednesday, January 03, 2007
  Selamat Melangkah Ke tahun Baru 2007!
Selamat Bercuti dan Kembali!

First of all, selamat menyambut Hari Raya Aidil Adha, dan selamat memasuki tahun baru 2007. Amacam? Ada apa2 difference dengan tahun lepas? Yeah, just as I thought. Takde. Sama jek. Yang lainnya cuma pembakaran duit bunga api di malam hari. Pathetic.

Mungkin kami terlalu lalai, Ya Allah

Along.. Aku smelly dan tertekan :( dnga2 lg sminggu xde air.. Aku akan mati busuk.. (sms dari adik bongsu aku, Ija)

“Orang Johor ni banyak dosa agaknya” ~ overheard masa kat Terengganu, negeri yang ‘kaya’ dengan banjir hampir setiap penghujung tahun.

Hmm… Aidil Adha kali ni, aku masih kat KL. Bukan apa, jalan nak ke rumah aku di kampung teruk dinaiki air :( (rumah parents aku di Muar tak banjir, tapi bekalan air pulak takde.) Entah apa dugaan buat orang selatan, yang selama ni tak pernah2 ditimpa bencana sebegini rupa. To all readers, sudi2kanlah menghulur bantuan kepada mereka yang memerlukan.

Saddam Hussein jadi korban di Aidil Adha

Aku tak berapa pasti apa jenayah kejam yang pernah beliau lakukan ke atas rakyat2 Iraq sehingga ada yang berpesta sakan apabila mendengar berita ini. Itu hak mereka. Mungkin sebab dah lama tersiksa.

Tapi aku rasa sedih jugak, sebab beliau adalah seorang Islam. Kenapa la sejak kebelakangan ini susah nak cari tokoh politik Islam yang benar2 berkaliber? (I mean, yang tak rasuah, bina istana tak bertauliah, bina kedai makan tak berlesen, skandal ngan bebudak bawah umur/ artis, menggunakan kedudukan untuk mendapat kontrak juta2, menggunakan perkataan2 yang kesat dalam sidang parlimen, bom model2 seksi kat Puncak Alam, mingle ngan artis2 Bollywood mengalahkan tahap ke-fangirl-an aku.. ah you get what I mean). Sigh…

Internet takde, ibarat dunia aku akan berakhir

Satu dua hari selepas berita gempa bumi di Taiwan, internet connection di Malaysia lumpuh. Dan pada masa yang sama, aku pun rasa macam nak lumpuh jugak sebab tak boleh nak online (walaupun Microsoft Outlook di ofis aku masih berfungsi seperti biasa). Menggigil kau! Rasa lain macam jek kalau tak dapat klik ke mana2 site, especially my blog, my hotmail, my favourite forum, my Google, dan banyak lagi. Betul. Rasa sangat2 tempang, macam House MD masa musim pertama. No. Worse, man. Macam mamat yang kena potong kakinya dengan chainsaw dalam Texas Chainsaw Massacre tu. Ya. Pastuh, letakkan garam kat stump tempat kena potong tu. Just like that. Shite. Nasib baik lepas bercuti tu, aku agak sibuk di ofis, at least tak la terasa sangat ketiadaan tu.

Sigh… I wish life is simpler, y’know, macam orang2 yang biasa (layman la atau dalam konteks aku, lay-moms), takde blog, takde join forum, dan tak kisah langsung pasal internet. Kehidupan yang simple, cuma konsentret pada kerjaya, rumahtangga dan anak2.

Gee’s back In Black!


Farewell, O Blond One…(one of my personal fave from Blender magazine~ juga wallpaper handphone aku sekarang)

Mati la mak, HAWT-nya!!!! Satu, sebab aku suka dia berambut pendek, and another thing is, he can save all the hassle of maintaining those blond locks and concentrate on making good music!. Oh ya, Galaxie Poster Issue 2007 dah kuar (RM3 jek!), so sesapa yang rasa cam nak feast their eyes on the delicious posters of MyChem (Gee and Frankie is looking good enuff to eat; I’m seriously hanging this one on my cubes), P!ATD (Brandon Urie is L.O.V.E!!), Jensen & Jared, Linkin Park (gambar lama, though), Jay Chou dan dan Muse (entah ngape tiap kali aku dengar nama Matt Bellamy aku dok teringatkan ikan bakar) *geleng kepala* Dan aku baru tau tiket konsert Il Divo ialah RM500!!! WTF?!?!?! Ah well, dengar CD jelah Zack… (aku dah beli Siempre, their latest one, tapi masih lum sempat layan lagi, sebab you know la, MyChem lagi superior, hehe…)

Dexter Rocks!!!!

Tension, tension. Sampai sekarang aku takleh nak bukak Photobucket (which explains naper aku tak dapat nak letak gambar2 kat blog. Sigh...Damn, just to occupy myself, aku dah buat dekat nak 30 screencaps from LOTMS, and in the process of making one with Dexter and Rudy (ah, aku baru habih tengok Dexter Season 1, memang gila babi punya best, tapi aku memang tak puas hati la, sebab cuma sampai 12 episod jek). Kinda spoilerish untuk sesapa yang masih lum tengok Dexter, but those two are like, one of the hottest siblings on TV (lepas Scofield/ Burrows, the Winchesters and the Petrellis). They kinda give ‘blood brothers’ a whole new meaning!.

I just love it when Dexter buat muka confuse

Oh ya, some random things found on the net on Dexter yang membuatkan aku hampir tersembur air ke monitor:

"Ice truck killer" does not mean a person who kills ice trucks.

If Dexter had been trapped for a few days in a 2-inch pool of milk, he probably would have become a cereal killer instead.


LMFAO!!!! wtf-lah. *wipes tears*

Rudy Cooper a.k.a (*spoiler!*) the ice truck killer a.k.a abang kandung Dexter

Aku suka sangat tengok episod2 terakhir siri ni. Especially bila Dex jadi betul2 vulnerable bila terimbas kembali kenangan ngeri masa kecik. (mak kandungnya dibunuh dengan chainsaw di depan matanya sendiri, dan dia bersama2 abangnya terperangkap dalam kontena tu selama beberapa hari, dalam darah setinggi dua inci). Damn. Even senseless serial killers have their soft spot. Aku mesti dapatkan novel Jeff Lindsay nih.

New Years Resolution?

Sebenornya aku dah malas dah nak buat reso utk tahun 2007 nih. Bosan, sebab goal utama aku untuk 2006 iaitu nak dapat sorang lagi haram tak tercapai. Malas aku nak terhegeh2 dah. Tak pasal2 hidung tak mancung, pipi tersorong2. That’s it man. Kalau nak, nak. Kalau ada, ada. Kalau tak, I just don’t give a fcuk dah. Aku dah fed-up. :(

Ni antara apa yang aku harap nak buat in 2007:

1. Taknak lambat2kan/ ringan2kan solat.
2. Taknak bertangguh ganti puasa.
3. Bayar zakat (sigh… sejak start kerja aku tak pernah pun. Kena ni, takleh tak buat)
4. Konsentret kat anak aku

5. Swear less
6. Tak nak layan sangat MyChem ngan anak aku.
Anak aku dah tau nyanyi intro GoY (“I never…”) dan suka sing along to WTTBP sama aku kat PC (siap tiru gaya Gerard Way dan The Patient lagik!). Ironinya aku taknak dia anggap it’s normal for guys to wear eyeliners, nose-rings, tattoos, and stuffs.
7. Be a better cook
8. To take good care of my teeth and my health.
9. Treat my parents better, tak kira apa yg diorang dah/tak buat.
10. No more procrastination
11.
Forget about getting back in shape (round is a shape too)
12. Give more
13. Expect less
14. Don’t give a damn about what people think of me (esp. kat ofis)

Itu aje buat sekarang.
Later people.

Labels: , ,

 
Comments:
"..entah ngape tiap kali aku dengar nama Matt Bellamy aku dok teringatkan ikan bakar"

hahaha. Funniest thing I read today. Ko ni kaki ikan bakar Jln Bellamy ni..

Epi niu Year zack!! Keep 'em comin..
 
Happy New Year Edd! You too!

Itu lah. Ironinya, seumur hidup aku tak pernah sekali pun makan ikan bakar kat situ.:)
 
Comeinyer Mikey & Frankie dlm gambo tu.. Gee comei gak kalo rambut die x same ngan dinding kat blakang tu..hahaha

Bagus ler akak ade new year's resolution.. Jgn harap fieza nk ader arr.. mesti x accomplish nnt.. :D
Btw, happy new year!
 
assalamualaikum. jemputlah ke http://lindunganbulan.blogspot.com dan http://karyamuslim.blogspot.com
 
Fieza:
Selamat masuk ke tahun 2007 Fieza!
Ya,ya tau, memang cute gila! That's why akak letak kat sini, hehe...

Lidah penghunus:
Waalaikumsalam dan marhaban!
 
Assalamulaikum Zack;
Selamat tahun baru Masihi dan tak lama lagi tahun baru Hijrah pulak. Bagus tu Zack, ada resolusi utk 2007, sekurangnya boleh dijadikan guide, kalau tidak sure kesasar hidup ini.

p/s suka Langit Biru?
 
epi new year KZack! *terlambat ker nk wish?*

emmm kiter pon raser cam something off, tak braper properly functioning biler internet jadik lembab mengalahkan kekure. nasib baik time tue mmh dah tadek esemen, kalau tak gabra jugak takleh nk bertanyer ka abg_gugel. parah kalau tadek abg sorg tue. hahaha

resolution for new year? postponed tunggu maalhijrah bley? (btw one of them is read jeff lindsay's novel :D)

btw have you seen gee & co performed time nyc new year countdown? huisy, kalau rambut pendek dier tue kasik panjang sket (sket jerk ek) - perfecto!
 
This comment has been removed by a blog administrator.
 
alamak double posting! ampon yerk, terexcited sgt nk posting comment kot. hehhee
 
Waalaikum salam Kak Sri,
Langit Biru? Buku baru ke? Kena check it out ni!

Sha:
Welcome back!
Tengok post terbaru, ingatkan merajuk ke hapa! Buat betul2 exam nanti yek! Hmm... yg tu, tak tengok lagi la Sha. Nak dl pun mau berkurun sebab certain2 site agak lambat nak load. Tensen mak! Apa pun, nampak cumel betul la dia berambut pendek camtuh. Skema jek! (tapi kena tunggu panjang skit la, baru boleh main2, hehe...~ same goes with Mikey/Frankie/Bob and even Toro the Afro Pro! , rambut dah tak serabai sangat dah)
 
Double posting tu takpelah, akak dah deletekan.
 
Satu lagi, Sha:

Camner rambut Gee buleh jadi hitam balik...
http://a255.ac-images.myspacecdn.com/images01/17/l_2213955ddb2e967d48ae8bc2efe7897e.jpg

hehe, me'nyepam' komen di blog sendiri pulak! hehe...
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites