:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Monday, November 20, 2006
  Heroes – My Favourite Moments So Far
Yay! Aku dah tau download guna torrent! Dan last weekend I spent my time watching episodes 4-8 of Heroes, and 1-3 of Dexter (kisah polis/ serial killer yang membuatkan ritual bangun tidur nampak seksi, yo). Heroes, pada aku adalah satu siri yang best. I mean, gorgeous guys and girls with superpowers. Comic books. Space and time continuum. What more could I ask for? So far, ini babak2 kegemaran aku… (ada lagi, tapi aku tak sempat nak letak semua).

~ MAY CONTAIN SPOILERS, YO ~

Photobucket - Video and Image Hosting
Anak dan ayah yang masing2 mempunyai rahsia besar.
Claire Bennet, tukang sorak yang mempunyai kuasa ala2 Wolverine (rapid healing). I liked the fact that Claire, walaupun seorang blonde, berbadan agak berisi, yang mana mungkin membawa mesej anti anorexia untuk para remaja, sementara femme fatales seperti Nikki dan Eden adalah kurus kering. Therefore, meaty = good, stick-thin = bad. Selama ini, Claire hanya tahu yang bapa angkatnya bekerja di sebuah kilang kertas, tanpa mengetahui yang dia salah seorang yang bertanggungjawab di atas kematian manusia2 istimewa di seluruh dunia.

Photobucket - Video and Image Hosting
Hiro Nakamura secara tak sengaja ternampak Nathan Petrelli mendarat di luar diner.
Phoar! Such a feel good feeling! I mean, Hiro memang tercari2 manusia2 istimewa sepertinya (Hiro juga keseorangan kerana tidak berapa fasih berbahasa Inggeris setelah ditinggalkan rakan baiknya Ando), dan voila! muncul Nathan Petrelli (who’s currently running, er, no, (literally) flying for Congress). Siapa kata Superman nampak cool dengan spender di luar, well, Nathan flew with only his pajama pants. Hawt!

Photobucket - Video and Image Hosting
Hiro dari masa depan (lengkap dengan ponytail, pedang dan boleh berbahasa Inggeris dengan fasih!) memberitahu Peter Petrelli tentang si tukang sorak, ergo ~ Save the Cheerleader, Save the World. (I prefer the present Hiro though. Naïve, innocent, nerdy (member Star Wars/ Star Trek geek!) dan sangat kawaii!

Photobucket - Video and Image Hosting
Dalam satu majlis bonfire di sekolahnya, Claire hampir dirogol oleh si quarterback (ntah, aku lupa nama mamat ni), dan telah maut apabila sebatang kayu tercucuk di kepalanya. Ketika berada di rumah mayat, Claire ‘tersedar’ daripada maut di atas meja autopsy (apabila si koroner mencabut kayu tersebut drp kepalanya dan beredar untuk menjawab satu panggilan telefon) dan mendapati dadanya telah dibelah (siap dah nampak tulang rusuk, yo). Gila! Dengan selambanya Claire ‘menutup’ kembali dadanya, grab something to wear dan balik rumah macam takde benda berlaku.

Photobucket - Video and Image Hosting
Woah! Apa yang lebih best daripada Nikki Sanders si internet stripper MILF ni? Well, her superhuman alter ego, Jessica! Aku tak sabar nak tengok macam mana minah ni bila jadi Jessica (based on the people that she had murdered ~ macam slasher flick material!)

Photobucket – Video and Image Hosting
Nathan dan Peter Petrelli, dua beradik terhensem di TV setakat ini, selepas Michael Scofield/ Lincoln Burrows dan Dean/ Sam Winchester. Any Nathan/Peter moment is a good moment, hehe…

Photobucket - Video and Image Hosting
Mohinder Suresh, pulang ke India untuk melepaskan abu mayat ayahnya ke laut. Dia berasa serba salah sama ada mahu atau tidak meneruskan usaha bapanya dalam mengkaji genetic manusia2 istimewa ni. Aku suka pemandangan dalam scene ni, sebab nampak macam satu babak daripada filem Hindi.

Photobucket - Video and Image Hosting
Isaac Mendez. Just Isaac. (Berkebolehan ‘melukis’ masa depan ketika high dengan heroin). Aku suka dengar Hiro panggil Isaac ~ “Mr. Ee-suck! Mr. Ee-suck!”

More later, dudes! And something about Dexter too!

More on Heroes here >>
http://www.heroes-tv.com/modules/news/
http://www.heroestv.com/

Screencaps made and uploaded by ahem, Yours Truly. :) Aisey, photobucket resize untuk website jadik kecik sangat pulak (sebab aku maleh nak resize manually). Leceh tul!

PS: Sometimes I wish I had Hiro’s ability, y’know. Aku akan stop time, write all these entries I’ve been postponing, ah well.

Labels: ,

 
Comments:
ARghh.. tolong! Aku telah disampuk oleh Heroes fever.

Zack.. Aku dengar rumours 8TV akan tayang Heroes Januari ni. Tapi of course, kuasa torrent yang ada pada kita membuatkan kita lebih superior pada lain2 mortals.. hehe.

Niki Sanders & Claire Bennet. Damn! They're hot!

Aku dh lama tak rasa teruja menonton siri TV mcm ni since.. shit.. maybe MacGyver!

Episode 9 besok dh bleh download. :)
 
Edd, ayat2 fan-boy/girl-ish camtu aku aje yg biasa guna, hehe...

Anyway, my faves are Peter dan Nathan Petrelli, Isaac Mendez dan Hiro Nakamura masa sekarang. Aku predict Peter akan lebih power dr yg lain2 sebab ability dia utk menyerap kuasa2 orang berdekatan, ala2 macam Rogue of the X-Men la.

Tak lupa juga Sylar...

PS: Awek Brick tu kau suka tak? (Eden McCain?)
 
Nora Zehetner mmg seorang awek yg spunky. Character Eden McCain tu pun agak menacing. Aku suka power dia sebenarnya. The power of vocal suggestion. Ko bayangkan kalau ada power tu, aku boleh suggestkan dekat bos aku supaya naikkan pangkat aku dan bayar gaji aku 10 kali ganda every week.

Ko suka power sapa? Mesti Hiro kan..

Aku dh jadi fanboy nampaknya.. tapi aku belum curahkannya dlm blog aku. That's the different between us..hehe.
 
Haha, betul, betul. Actually, aku dah agak si Eden tu salah sorang dalam kem jahat, walaupun dia agak reluctant (cara dia approach Mohinder Suresh tu dgn mengatakan yg dia kenal ayahnya, I mean, takkan la secara kebetulan ye tak?). Memang tak sabar rasanya nak tengok macam mana the whole story unravel as it goes along.

As for my fave character, I really can’t decide la, sebab semua great looking, dengan power2 yang tersendiri. Yup. Hiro pun salah sorang drpnya, tapi kalau aku la, aku nak power si waitress di episod 8 agaknya. Power dia ialah boleh ingat segala benda yang dia baca! (Tapi sayang jugak la, sebab dah mati kena bunuh).

Edd, ko ada perasan tak similarity antara Isaac Mendez ngan mamat yang boleh kuarkan kuasa radioaktif tu? Sekali pandang macam the same person la. (Aku rasa, RASA la, kuasa mamat ni agaknya yang bakal letupkan bandar tu la, just my two sen)
 
A'ah.. aku perasan gak tu Zack. Maybe betul gak yg ko ckp tu.

Actually dah ada banyak guide utk upcoming episodes tapi aku tak nak tgk. Nnt tak suprise.. but the anticipation is killing me.

Aku ada baca yg Steven Spielberg minat gila dgn Heroes, tapi dia kata siri ni too graphic, especially masa scene mayat Claire kena bedah. Hehe..

Ko rasa siri ni ada combination Mutant-X dan Mystery Men tak? Ramai yg cakap mcm tu.. tapi aku x suka both of them!
 
Siapa nak bet fetish Zack akan bertambah lepas ni dengan Daniel Craig?
 
Aku sebenarnya tak kisah baca spoilers, esp. masa follow Prison Break dulu, but in the case of Heroes dan Dexter, I prefer not to (actually aku takde masa la nak baca sekarang nih, hehe…). Mutant X? Hallamak, aku paling malas nak tengok citer ni. Nampak artificial/lame sangat power2 diaorg (some sort like a poor man’s version of the X-Men), dan Mystery Men? Don’t get me started on that one! I mean, power of fart??? Ben Stiller? Lame, lame. Nasib baik ada salah sorang chicka kegemaran aku – Janeanne Garofalo. (Aku tengok citer ni dah lama dah, maybe nak tengok skali lagi.)

Hmm.. tang grafik tu, I kinda agree. I think most of the graphic scenes involve Claire, kan? Aku suka masa dia ambik cincin dia dari sink tu (hancur gila tangan dia! Khabarnya sykt pembuat sink tu nak sue the makers sebab beri gambaran yg produk diorang ni merbahaya dan tak selamat digunakan). Or mungkin bila karakter MILF Niki/ Jessica di beri peluang untuk muncul lagi (and this time, kita akan dapat tengok apa sebenarnya yang dia buat pada orang2 tu), aku rasa, mesti SG gila ah! Tapi kan Edd, kalau kau nak yang lagi grafik, tengok la Dexter. (Ala, donlod la. Aku baru nak tengok episod 4 malam nih, itu pun kalau anak aku tak kacau).

NM, aku blum sempat tengok James Bond lagi la, sbb minggu lepas ex-boss aku buat open house time lunch hour pulak la. Oh ya, based on the review (by Hari Azizan kat the Star), katanya banyak gila scene shirtless! Those mahfukkin abs! (Aku lum tengok so aku cuma bayangkan ajelah). Dengar khabar si Verper Lynd tu akauntan yek? OMG! Femme fatale number crunchers !!!!

PS: Aku takde masalah ngan abs Daniel Craig, cuma aku tak brapa selesa ngan ‘muncung’ pout seksi ala2 Derek Zoolander tuh. Kalo ko tak caya, cuba tengok gambar2 stills Casino Royale. Irritating as hell!

PS: NM, ko tengok la Heroes. Selain Edd & Adreen aku takde geng nak bercerita. :(
 
"Aku takde masalah ngan abs Daniel Craig, cuma aku tak brapa selesa ngan ‘muncung’ pout seksi ala2 Derek Zoolander tuh."

His mulut is kinda memang dah cenggitu.

"NM, ko tengok la Heroes."

Aku dah tengok Heroes, but let's just say I liked every bit of it as much as Crash.
 
oh my,oh my,apa korang buat masa aku tgh sibuk final xm nie?.korang tgk HEROESSSS???.sampai hati ko zack tak ajak aku.sob,sob,sob.hahaha

actually aku baru baca kat site dia so aku rasa tak sabau2 nak donlod gak lah heroes nie tapi aku benci menunggu. kat DVD's Heavan Low Yatt tarak jual ker zack?.
 
NM, the only nipples I see is Nathan & Peter Petrelli's, and so far, they looked damn fine! (Gurau jek dude, maybe Heroes bukan your cuppa tea then). Dah tengok Dexter?

Don: Heroes sekarang masih tengah main di US (masih di episod 9 semalam), jadi kalau nak tunggu DVD tu kira lama lagi la. Donlod ajelah. Bukannya lama sangat pun.

Neighbour aku baru aje onkan server, cis, lama gila aku tunggu, ingatkan member takde kat rumah (kitaorg kongsi internet, tapi modem kat rumah dia). Aku tengah tunggu dl aku habih ni, tensen, tensen.
 
aku baru abis layan episode 9. Kat ofis plak tu! hehe. dh tgk lum zack?
 
Argghh jeles gila aku! Lepas subuh tadi aku tengok donlod dah siap dah. Malam ni baru tengok kot.
 
Tengok TV time ofis hour ke Edd? Eating blind salary ya.... (cakap orang Zack, sindri mau ingat la!!!!)
 
This comment has been removed by the author.
 
Nama aku Boy nak tumpang share sekaki citer Heroes ni...

Eden bukan jahat...the mysteries of Claire father and his geng remain unkown dlm citer ni..depa pun nak cari Syler...tgk la episod 9 this week punya... and those nak tahu lebih tentang character and their abilities go here : http://en.wikipedia.org/wiki/Heroes_%28TV_series%29 or join forum Heroes fan iaitu 9th Wonders...

actually ramai org malaysia dah tg heroes ni..even those chinesse DVD pirate pun download from torrents..tak percaya u all tunggu episod 12 (half season episod) prison break season 2 or smallville or heroes..depa sure kuar kan dlm bentuk boxset..padahal kat Us or amazon pun tak kluakan lagi the actuall boxset..

Heroes is the best..why would people compare to Mutant X yang jauh giler babi tak best langsung..Mystery Men..isn't that citer comedy yang kononnya depa ada power?

Sapa nak tahu the exact date all these tv series main kat US pi check www.tv.com and jgn ingat kalau situ tulis 23hb November means US dah main dulu..remember that we from the future..kami awal sehari..so if 23hb main in US means kat Malaysia 24hb dan malam 24 hb di Malaysia baru la dorang upload citer tu kat torrents...ok all chow..
 
Boy, welcome aboard! Ko nak tumpang dua kaki ngan skateboard kau tu pun boleh, silakan.

Aku dah join fanlisting 9th Wonders tu tapi tak sure whether diorang dah approve aku ke lum. As for tv dot com (dan juga Television Without Pity), itu antara source yang boleh diharapkan untuk mengetahui dengan lebih mendalam ttg siri2 TV nih (aku dah lama masukkan link site2 tu kat sidebar sebelah tu cuma kekdg takde masa nak baca semua skali). Forum? Don’t get me started man. Untuk Prison Break aje aku dah join 5 forum! Addictive nak mati! So, utk Heroes ni, mungkin aku keep it subtle ajelah (mungkin aku join utk jadi lurker je kot).

"actually ramai org malaysia dah tg heroes ni"

Ya, aku tau, tapi aku tatau brapa ramai yang talk about it (i mean yang join forum atau blog about it), sebab macam aku, kalau aku minat sesatu benda tu, aku mesti nak tulis kat blog (remember Wentworth Miller?) atau mesti nak cari member to talk about it, sebab RAM kepala aku tak cukup untuk excited sensorang! Even kat forum Prison Break yang aku slalu join tu pun dah ada subtopic untuk siri2 seperti Heroes dan Dexter, tapi, ye lah, masa tu takde. Esp. hujung2 tahun ni, memang la masa sibuk bagi aku.

"depa sure kuar kan dlm bentuk boxset..padahal kat Us or amazon pun tak kluakan lagi the actuall boxset.."

Sejak dah tau mentorrent ni, aku rasa aku tak beli la boxset2 untuk siri2 yang aku dah boleh dl (maksud aku yang masih belum kuar di Malaysia la).

"remember that we from the future."

Sekali aku rasa macam Hiro Nakamura da….

Oh ya, aku dah tengok Episod 9 semalam. Akhirnya! Peter berjaya juga menyelamatkan si cheerleader (hell! Aku dah agak dia tak mati sebab dia berjaya absorb kuasa Claire dan sebab.. sebab dia kacak!). Dan Eden, yeah, Eden. Edd, masa kau cakap pasal vocal suggestion tu, aku sebenarnya TAK TAU MENAHU yang dia pun ada super power (lame, lame, aku tak baca spoilers dude). Tapi memang gila la, kalau dia boleh kalahkan Sylar dengan hanya bercakap je! (tapi aku heran kenapa dia tak dapat nak convince ayah Claire untuk tidak memanipulate kuasa Isaac dalam episod 8 tu?)

Satu lagi, korang dah donlod/ baca online graphic novelnya? Aku dah habih donlod dalam bentuk PDF semalam (all 9 of em) tapi lum sempat nak baca lagik. Nampak cambest jek.

Later guys!
 
"..Edd, masa kau cakap pasal vocal suggestion tu, aku sebenarnya TAK TAU MENAHU yang dia pun ada super power."

La.. Ya,ya kelapa aja ko ni. Takkan ko tak perasan si Eden tu ada power vocal suggestion.

Online graphic novel? Kena carik. :)
 
Aku tak tau Edd. Aku ingatkan dia ni ada persuasion skillz yang sangat excellent, ala2 salesman kereta atau agen kad gores tipu atau The Negotiator la.

Ah, yg tu, aku rasa, namanya online comics kot. Ko cari la kat NBC punya official site. Ada 9 semua sekali.
 
*bloghopping all the way from kudin's blog*

haaa br nk terkene fever Heroes. dok br terhegeh nk donlod ep 1-9 smalam. nie sumer terpengaruh ngan kudin+kak zack la nih :P
 
Welcome aboard Sha!
Buat la macam rumah sendiri. :)
 
This comment has been removed by the author.
 
Aku dah agak peter tak akan mati sebab dia nak pegi jumpa claire..claire ada power mutation seperti Wolverine... so it happens Peter absorb power Claire semasa dia jatuh tu..citer ni banyak boleh agak la...cam password kat pc bapak Suresh aku dah agak dah sure letak nama adik pompuan dia...

Eden ada power. Dlm citer heroes ni the main Heroes charater adalah 9 or..the rest just watak pelakun semetara or pelakun pembantu.. so happen to comes ramai lagi character berpower aka muncul..ingat tak mamat yang ada radiation tu..aku rasa dia la yang akan letupkan Noo York tu sebab dlm episod mana entah dia dha larikan diri dari pihak FBI....(just a guess)

Eden memang ada power semasa bapa Claire tahan Issac dan suruh Eden lukis the future...then korang perasan camana Eden leh slow talk ngan Syler "You don't want to kill me"..time tu pun dah syak dia ada power...

korang dah tgk episod 10...sial la rupa-rupanya asal Syler ni org baik (pembaiki jam)..cuma dia tamak kan kuasa. Setiap kali dia bunuh org yang ada power..dia akan obtain power org yag dia dah bunuh...sial la

talk about forum..aku join macam2 forum dah..tak larat..jus post apa yang aku rasa leh nak share or important..

PDF comic novel Heroes boleh didownload di laman NBC heroes tersebut...

"(tapi aku heran kenapa dia tak dapat nak convince ayah Claire untuk tidak memanipulate kuasa Isaac dalam episod 8 tu?)"
Sebab ayah Claire ada negro yang boleh mind reading dan mind erase tu. Dia yg control...dia boleh meneutral kan kuasa seseorang...cuba ko tgk episod 10. Episod tu ada flash back sebelum Eden join ayah Claire..Eden terkejut sebab tak boleh guna kuasa dia terhadap ayah Claire sebab negro tu ada..
 
Dude, 'Negro' tu sungguh tak PC la. Mamat tu digelar The Haitian.
Oh ya, aku tak sangka Sylar tu nerd orangnya, hehe...
 
best jadi watak negro The Haitian tu.senyap je dlm semua episod..tak buka mulut pun...
 
Dude, kekadang kau tak perlu berkata2 untuk menyampaikan sesuatuh.
 
But episod 11 dia dah mula bercakap..hehehe..akhirnya dia berkata juga tanpa guna mind dia...
 
Ya, tapi, boleh ke kau simpan rahsia? hehe...
 
Buleh...dmqan aku excited tul ngan citer ni...berkurun tunggu..next up Star War TV Series....wuhuuu!!!
 
Ok last month minah Claire tu ada kuar astro ch41 dlm citer apa entah and this month dia muncul dlm citer Racing Stripes ch42...ok chow!!!
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites