:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Friday, October 06, 2006
  Why TV3 and 8tv? Why?
Di atas sebab2 yang aku sendiri tak tau, TV3 dan 8tv masing2 menayangkan dua siri sci-fi baru pada hari yang sama dan waktu yang sama- Khamis, 9.30 malam. Wth? Kenapa tak clash ngan siri Puteri ke, Kawan ke, why, why, why must you air these awesome shows at the same friggin’ time???

Di 8tv ada citer apa?
Para pelakon siri Invasion

Invasion. Siri alien invasion hasil tulisan dan ciptaan Shaun Cassidy, pelakon otai 70-an, yang mana some of you may remember him as Joe Hardy from the Hardy Boys series, dan juga creator siri American Gothic yang menampilkan Lucas Black sebagai pelakon cilik (ala, budak Sean Boswell dalam Tokyo Drift tu). Siri ni dihentikan setakat satu season saja, kerana khabarnya tak dapat menandingi rating yang tinggi daripada siri Lost.

Apa yang bestnya?
Aku suka siri ni sebab, well, it’s obvious. Ada alien, ada sci-fi elements, ada sheriff yang spooky tapi karismatik (Sheriff Tom Underlay lakonan William Fichtner, yang sekarang memegang watak Agen Mahone dalam musim kedua Prison Break), that’s good enough for moi. Walaupun watak2 lain semuanya agak klise dan stereotyped DAN annoying gila, terutama si Larkin Grove tu. Watch it and you’ll know what I mean.

Kat TV3 pulak?
Poster siri Surface

Siri Surface, yang dihentikan setakat 15 episod aje (lagi sucks sebab tergantung camtuh jek, cam Point Pleasant. Atau Firefly. Tapi Firefly rocks sebab dah disambung menerusi komik dan the BDM). Siri yang mengisahkan tentang munculnya sejenis makhluk aneh dari dasar laut, yang mana memberi impak kepada kehidupan watak2 utamanya (seorang marine biologist, seorang ajen insuran dan seorang remaja lelaki)

Apa yang bestnya?
Biasa la. Makhluk aneh yang besar dari dasar laut (walaupun si Nimrod tu nampak agak cheesy, ala2 dinosaur dalam Dinotopia). Aku memang fascinated dengan hidupan2 akuatik ni, terutama yang jarang dijumpai, sebab lautan amat luas dan dalam dan kita tak tahu apa2 lagi makhluk ciptaan Allah s.w.t yang berkongsi planet bumi dengan kita ni.

Half Japanese, half French/ English. Mak suka!!
Ian Anthony Dale yang memegang watak sebagai Davis Lee. Kinda reminds me of an Asian Michael Scofield (appearance-wise la, character-wise, none can beat my Pretty).

Rasanya aku kena cari DVD siri2 ni pulak la…(sigh...mak baru jek beli House MD Season 1 & 2)

Labels:

 
Comments:
Aku dah tengok siri Invasion sampai habis. Kelmarin abis download, semalam dah abis layan. :)

Malam ni nak layan Entourage season 2 and 3 plak.. hehe.
 
Letak dua tv depan mata. Satu bukak 8TV, satu bukak TV3.

Woi... sapa nak organize bukak pose ni Zack? Nak buat kat mana? Aku ngan Nadia insya allah bleh join...
 
waaaa..sepet-alert!!..cantiknye mata ian!!;-)heheheh..

p/s: sorry le kalo aku terkaco konsentrasi ko malam ahad lepas..hehehehhe...;-) si deena terkinje-kinje masa 'lagu jiwa, lagu cinta'..lawak betui!
 
Hehe, aku siap tengok dua kali beb. Sekali lagi ulangan masa sahur. Pergh, aku rasa aku dah jatuh cinta sekali lagi ngan Mawi World :P
 
Edd, aku tunggu CD dari adik aku. Dia pun dah habih dl Invasion.

Yatt, takde sesapa ke yang nak organise? Aku tak brapa reti la bab2 ni, sebab sampai hari ni aku masih lagi berbuka kat rumah ngan Mr aku.
 
Zack, aku pun tak reti gak (malas...hehehe). Tapi kalau nak jugak kita set la kat mana2 dulu. Takyah nak organise apa sgt pun rasanya. Just, pikir nak buat kat mana, then jumpa je le kat situ. Nak gi hotel buffet ke, atau just lepak kat rest jek? Ha? Ha? Camno?
 
Semalam aku pegi buffet kat Hartz Chicken Buffet kat Times Square. RM16.90+tax. All you can eat. Makan ayam sampai kembung perut. Mmg berbaloi (..bagi aku la).Tapi kena pegi awal sket sbb mmg ramai orang.
Surau pun dekat. Kawasan pun semua org tahu. Situ pun ok gak..

..sekadar cadangan. :)
 
Halal ke kat situ Edd? (sorry, soalan cam bodoh skit tapi aku rasa pandai). Kalau Times Square ok kot, dekat skit ngan opis aku. Ada cadangan lain? Aku cam stuju jek ngan Edd's suggestion.
 
Hmmm..mcm ok jek tempat tu. Wa tak kisah. Better kalau kita buat weekend, kalau weekdays aku takut tak sempat. Paham2 le kalau nak redah area bukit bintang tu kan.

So, boleh la setkan date kot. Sape lg yg nak pegi? Err.. sapa nak booking? Edd la kot, sbb dia dah pernah pegi situ... hehehe
 
Edd, nak jemput member2 blog lain skali ke?
 
Zack,
Aku belek lesen Jakim dia semalam, mmg asli. So insyaalah halal.

Ajak la ramai2.. aku no problem. The more the merrier.

FYI, booking x bleh buat kalau less than 30pax. So mmg first come first serve. Kalau ada sapa2 yang boleh pegi awal situ ok gak.

Tapi weekend ni aku mcm ada undangan lain je. next week dah nak raya. Weekdays x bley ka? hehe..

Anyway, yatt cuba call 03-2148 8229 tanya kot-kot la boleh booking. Aku kt ofis ni susah sket nak call. Handphone plak dah 'masuk air'.. hehe.
 
salam semua

nak join gak kalau buat weekend sebab bleh gak carik baby sitter! tapi jemput ke tak ...cam muka tak malu je

BAru je beli Invasion, Surface, 4400 season 3 and Medium semalam. Belum tengok lagi. Tapi tengok kat tv cam best cuma betul kata Zack, apahal la tayang dua siri serentak ...apapun cant wait for Supernatural season 2!
 
So, Yatt, amacam? Nak jadi organiser ke? Confirm la siap2.

Kak Swan, you're more than welcome to join us! The more the merrier kan?! Alamak! Akak beli kat mana? Takleh jadi nih, mesti nak beli jugak ni (since I've just finished House Season 2). As for Supernatural, yeah, guess what. The forumers kat my fave Prison Break forum semua dah berpaling tadah drp Wentworth Miller aka 'The Pretty' kpd Jensen Ackles 'The Ackles'. Apa yang best sangat about Dean and Sam, I dunno, sebab saya pun tak pernah lagi tengok Supernatural (yg khabarnya akan datang ke TV3 tak lama lagi). Apa pun, I think i'm gonna grab them DVD's soon, sementara duit bonus ada lagi :P
 
zack..
ko ajaklah sesapa yg boleh diajak utk besok. Kira confirm la kan besok kat Lot 10?
 
Dean is the type you want to fall in love with but hate to admit. Unlike The Pretty Wentworth, he is someone that you will naturally fell in love with because he is the ' i want to seduce you with my eyes but dont want to make it too obvious' type.
Dean is cocky, genuine, rocker kinda macho and protective. And he is almost like the guy next door that you can ajak makan roti telur sambil pekena teh ais limau...perggggghhhh
 
This comment has been removed by a blog administrator.
 
Kak Swan, pls refer to the latest entry.

Edd, Insya Allah, jadi, petang nih.
 
Ok, Kak Swan, I've deleted the number!
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites