:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Monday, October 16, 2006
  Venus Envy? Me?
Sebentar tadi,

My immediate superior (MIS): (in a hush-hush tone) Hey Zack, Zack, mari sini.
(aku ingatkan dia ada terjumpa error ke hapa dalam report aku)
Me: Yup. Ada apa?
MIS: You tengok ni. (sambil menunjukkan aku secara sembunyi2) Ni dua line kan?
Me: Hallamak? You gotta be kidding, man!
MIS: Yelah. I don’t know whether to laugh or to cry.
Me: Okay la tu. Phew, that was fast! No protection whatsoever?
MIS: Nope. (from her grin, I know she’s happy) Tapi kesian la kat my daughter, baru 7 bulan lebih.
Me: Ala, nak heran apa. Ada sorang member I tu, dapat anak after I dapat Ikmal, la ni dah tiga orang (you know who you are la)
MIS: (sambil mengira2 di kalender) Hmmm… maybe due June kot. Eh, you jangan cakap ngan orang ye.
Me: Haha, (nada bergurau, sambil tergelak) la ni jugak I call Tingkat 15 (ofis Enche’ W)! Hmmm, habih la I lepas ni jadi target baru dia pulak! (sambil berjalan ke kubikel aku yang terletak di depan kubikel dia).
MIS: (gelak lagi)

Hmm… I dunno whether to laugh or to cry. But deep inside, aku rasa macam semua internal organ aku kena carik-carik dengan kuku adamantium, dan kemudian dicurah dengan garam masakan. Yeah. Exactly macam tu.

Labels: ,

 
Comments:
Lama tak bertandang ke sini;

Salam Ramadhan & Selamat Menyambut Aidilfitri.

PS: Zack, tak senonoh betul tajuk entri ko kali ini. Saya search under 'Venus Envy' (nak cari buku pasal gossip tenis dalam WTA tu la). Tetiba saya tercampak kat sini. :)
 
La, Rem apa yang tak senonohnya? Venus Envy tu, lebih kurang macam Penis Envy la, tapi untuk org pempuan.

btw, Selamat Menjalani Ibadah Puasa dan Selamat Eid Mubarak!
 
Zacko Wacko,

Aku understand. BTW, aku ke mamat tu he he he. But imagining you becoming a female wolverine shredding yrself up like that... makes me wanna have another one...

Chill out laaa dudette. Bebanyak lee berdoa. BTW. Selamat Hari Raya. May this Raya is the best eva Raya for you and yr Fam
 
Err... Mungkin anda perlu 'berusaha' dengan lebih gigih lagi tanpa mengenal erti jemu. Sekian.
 
Apsal tak keluar link aku haaa. Let me try again ye duudette
 
zack ko kena beli baju tidur yg diperbuat dari kain lace renda perancis yg menampakkan alur dan lurah dada...hmmm pastu pasang lilin lebih kurang sedozen tapi pastikan dlm keadaan selamat, (kang kok terbakor rumah kang naya plak) sembur minyak wangi kegemaran suami dan pastikan 2 atau 3 jam sebelum itu dia telah diberikan semangkuk besar makanan laut dan juga minuman power root.....perghhhhh

kalau tak jalan jugak sila jumpa pakar kaunseling atau pakar sikologi...ahaks
 
Kengkawan, bukan sebab i don't DO that, ok, it's just a matter of family planning by the powers that be (and it's not moi, ok). Sheesshhh...:roll eyes:
 
Hahahaha... Gila aaa Kak Swan! Kain lace renda Perancis tu!

Errr... kat mana nak beli ye?
 
Kat Perancis la Yatt! Kalau kat Masjid India, bukan le kain lace renda Perancis namanya. Dah jadi kain lace renda Masjid India, kui kui kui..
 
Apa barang Masjid India... Alaaa... sebenonye tak yah la kain lace ka, lurah dendam ka, kalau nak tu on je. Kui Kui kui

Oh ya Zack (ikut stail drama Melayu), aku igt nak gi Jln TAR la carik sandal raya...
 
Man, keep tryin'.
 
Yatt, tahun ni tukar stail la, pakai capal.

NM, duh. Aku dah kata, the decision is with the powers that be, ngerti nggak?

Gaaahhh! Everybody, stop thinking that i'm not doing it on a regular basis!!!! (This is so lame, imho)
 
Yes, of course. I just thought I need to say something other than my usual sarcasm.
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites