:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Tuesday, August 15, 2006
  The Ultimate Couch Potato Meme
Anda dikehendaki memilih 6 siri TV yang selalu ditonton sebelum menjawab soalan2 yang diberikan. (aku baru aje dpt DVD siri House utk musim pertama dan kedua, aku masih belum pernah menonton Supernatural, dan aku juga telah lost dengan Lost sejak menonton Prison Break, jadi aku pilih rancangan2 yang aku minat, aku follow dan aku suka). (Disclaimer: Aku citer berkenaan watak2 fiksional sahaja, tak berkenaan dengan pelakon2 sebenar. Mati la mak kalau kena slap dengan lawsuit nanti. Takde sapa yg sanggup mentatu separuh badan dan masuk penjara dengan sengaja untuk keluarkan aku, huhu…)

Ok, here goes…

1) Prison Break
2) Firefly
3) nip/ tuck
4) Queer Eye for the Straight Guy
5) The X-Files
6) Sembilu

1. Who is your favorite character from #2? (Firefly)
Captain Malcolm Reynolds (Nathan Fillion) of course. Handsome, rogue-ish, charming, charismatic and reminds me of Han Solo.

2. Who is your least favourite character from #4? (QeftSG)
Carson Kressley (The Fashion Guru). Ugh. Terlampau sotong for my taste. (I like Jai better)

3. What would a crossover between #1 and #5 include? (Prison Break and The X-Files)
Wow, just imagine Fox Mulder (David Duchovny) dan Michael Scofield (Wenty-poo) dalam satu siri. Phew. Mungkin Agen Mulder akan ditugaskan mencari Michael dan abangnya. Aku boleh bayangkan bagaimana Mulder akan mengutarakan teori2 konspirasinyanya tentang bagaimana Michael Scofield boleh melarikan diri drp penjara yang dikawal ketat, dan apa muslihat di sebalik pembunuhan Terrence Steadman, adik Timbalan President US of A.

4. Who is your favorite ship from #6? (Sembilu)
Sudah semestinya Diana (Azzarima) ngan Fendi (Zed Zaidi). Zetty (Hetty Sarlene) is too whiny sometimes, dan kalau aku jadi Fendi, hmm.. kekdg malas nak layan kerenahnya. Udah le kena dok ngan mertua pulak tu… nak kena layan kerenah abang ipar lagi…hadoi la…

5. If you were to set one person from #3 and one person from #6 on a blind date, who would they be? (nip/tuck and Sembilu)
Haha, mesti kelakar gila! Aku akan setkan Dr Christian Troy (Julian McMahon) ngan Diana la, sapa lagi. Mungkin beliau boleh tolong adjustkan sikit botoxnya yang dah beralih tu, hehe… Tambahan pulak, dua2 jenis yg gatal, memang seswai gitu..

Betul, Sean, ko tengok tu, mata dia dah nampak lain! Hey Diana, ko inject botox tu kat mana? 7-11 ye?

6. If you could meet one person from #4 and spend the day with them, who would it be, and what would you do? (QEftSG)
Thom Filicia the Design Doctor. Aku akan mintak tips bagaimana nak mencantikkan rumah dan mintak tolong dia buat makeover utk rumah sewa aku tu. Aku lebih suka stailnya berbanding dengan Eric Leong.

7. If you could change one thing about #2's plot line, what would you change? (Firefly)
Hmm.. tak perlu tukar. Cukup sekadar menyambung kembali siri TV Joss Whedon kegemaran aku ni.

8.Explain a relationship between two people (not necessarily romantic) from show #5, and why you like the relationship between them. (The X-Files)
Fox Mulder dan Dana Scully (Gillian Anderson), suatu ketika dulu pasangan kult yang paling aku minati. Aku suka bagaimana kedua2nya mempunyai sejarah silam masing2 dan bagaimana mereka bekerja bersama walaupun dengan idealogi2 yg berbeza (Mulder dgn teori2 makhluk asingnya, sementara Scully sering menggunakan common sense dan penjelasan saintifik) Dan bagaimana mereka mengekalkan hubungan platonik antara satu sama lain, tanpa resorting to some romantic relationship.They were so cool then.

9. If the lead title characters (first name in the credits) from #1 and #3 were both drowning, and you could only save one, who would it be? (Prison Break-Lincoln Burrows (Dominic Purcell) ; nip/tuck – Dr Sean McNamara (Dylan Walsh))
Dah tentu Dr McNamara. John Doe memang dah tau berenang, hehe…

10. If you could change the title characters' order in the credits for #4, what order would you choose? (QEftSG)
Dah ok rasanya (nama Carson keluar last sekali, I think).

11. If you were able to add a new character, any kind of character you wanted, to the storyline for #6, what would the character be like and what would their role be? (Sembilu)
Aku mintak Datuk Yusuf Haslam tambah lagi satu watak penyanyi lelaki di syarikat rakaman tu, di mana beliau akan cuba mengorat Fendi yg jambu tu, sebagai satu saingan kepada Diana. Pelakon yg seswai – Zulhuzaimy. Please. Hehe…

12. What happens in your favourite episode of show #2? (Firefly)
Dah berakhir tanpa sambungan di episod 13, tetapi telah disambung dalam filem Serenity. Di akhir filem, beberapa watak utama telah pun mati iaitu pilot Serenity (Hoban ‘Wash’ Washburn, lakonan Alan Tudyk) di mana tempat beliau diganti dengan River Tam (lakonan Summer Glau) dan juga Shepherd Book.
Episod kegemaran aku ialah Out Of Gas, dimana kita dapat lihat bagaimana sayangnya Captain Reynolds kepada kapal Firefly-nya iaitu Serenity. Satu episod yang moody dan serius, berbeza dengan episod2 lain yang kebanyakannya agak ringan dan kelakar. Juga babak2 flashback tentang bagaimana beliau merekrut kru2 kapal Serenity, bermula dari Zoe, hinggalah Jayne Cobb.

13. If you could kill off one of the characters of #1, who would it be and how would you do it? (Prison Break)
Ah, semestinya Charles ‘Haywire’ Patoshik. Bengang gila aku tengok dia dapat menyelamatkan diri dengan basikal budak perempuan tu…

14. If you got the chance to visit the set for either show #3 or show #5, which would you choose? (nip/tuck ; The X-Files)
Dah tentu X-Files. Aku ingin sekali melawat tapak2 penemuan UFO, makhluk2 ganjil, dan semua sekali yang berkaitan dengannya.

15. So, I saved the best question for last. If you could date anyone from any of these shows, which show and which person?
Sudah gaharu cendana pula. Dah tentu la Michael Scofield. (icon2 dari livejournal giveitmegood. Thanks!)
Intelligent Sexy Charming Loyal

16. Sapa patut buat ni?
Sesapa aje yang fikir dirinya ‘kentang sofa’. Sila bagitau kalau korang buat di blog korang. Aku pun nak tumpang sekaki!

Labels: , , , ,

 
Comments:
zack, pinjam bleh?

and yeah.... suruh si Azza tu buat facelift kat Dr Troy
 
Cool!
 
hmmm salam ler zack lama bebenor aku tak visit blog ko nih....aku dah tengok supernatural and confirm best..memang genre aku tu...aku tak prnah tengok prison break lagi tapi i know why you did! ehem..
 
Dunia Baru aku leh terima lagik, tapi sembilu..?

Hadoi.
 
Buleh, Ijan, buleh.

Kak Mandy!!!! Lama tak dengar berita! How's everything? Harap semua ok. Ala, tau2 ajelah org takde Astro, kalau tak, nak jugak tgk si Jensen Ackles tu. (I'm curently watching House MD on DVD).

Aida, aku ada la tgk skali skala tp tak folo. Not to my taste la, tp aku suka lakonan Elyana (Opie).
 
zack,saja jek ubah angin.nak layan jiwang lak.hehehe
 
Kak Zack,
Fieza buat kat blog Fieza tau meme ni.. Thanks for the idea :D
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites