:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Thursday, May 04, 2006
  So, What Did You Do Last Night ?
01 : 02 : 03 : 04 : 05 : 06

The very much talked about, once in a lifetime moment 01:02:03:04:05:06 (pukul 1.02 pagi, 4 Mei 2006), akhirnya sampai juga malam tadi. Alhamdulillah, aku masih hidup hari ni utk meneruskan perjuangan di atas muka bumi ni.

Actually, aku sendiri pun terlupa ttg hal ni, sampai la terbangun pagi tadi. Tapi, yg aku ingat, Ikmal slept on my chest last night, tertidur semasa tengah makan kuey tiau sup ketika menonton filem aksi Jackie Chan 80-an di TV9 malam tadi. Dan aku terjaga around 5 am utk solat isyak (teruk betul) dan keluarkan apa2 yg patut drp mulut anak aku* yg dah tertidur sambil menyalinkan pampers dan pakaiannya.


* Anak aku ialah manusia yg paling cerewet pasal makan. Ayam tak nak, daging apatah lagi. Kalau bagi juga, alamatnya sampai nak minum susu la baru boleh keluarkan whatever yg tertinggal dalam mulut dia (kes malas nak mengunyah la ni).

Labels:

 
Comments:
alamak.. I had plans for that exact moment. Ingat nak tulis dlm blog. Aku pun mcm ko jugak terlupa..

..anyway, syukur aku dan kau masih hidup.
 
aku dah sampai ke langit mana ntah masa tu, beb...letih..ada training sehari suntuk! aku biarkan yatt layan deena...heheheh...arhhhhh..bestnye tido. kesian yatt..i think he got plan last nite. haha..;-)
 
hmm... aku tengah lepak dengan member lepas main futsal..

alhamdulillah... I am still alive to breath, cry, laugh, eat, drink, write, read and almost anything lah....
 
My God! Aku tengah dalam kereta dengan... VOVIN & BUDAK BAIK! Fuck! My life sucks!
 
zack..aku tak border pun tarikh tu..bukan keramat pun..hahaha
 
"my girll...my girl...don't lie to me...tell me where did u sleep last nite..."

heh, tiba2 aku teringat pada lagu ni & kurt cobain ku yg dah r.i.p. sori, selingan jap.
 
Nadia, "you know you're right... you know you're right..."
 
.
We work like a horse.
We eat like a pig.
We like to play chicken.
You can get someone's goat.
We can be as slippery as a snake.
We get dog tired.
We can be as quiet as a mouse.
We can be as quick as a cat.
Some of us are as strong as an ox.
People try to buffalo others.
Some are as ugly as a toad.
We can be as gentle as a lamb.
Sometimes we are as happy as a lark.
Some of us drink like a fish.
We can be as proud as a peacock.
A few of us are as hairy as a gorilla.
You can get a frog in your throat.
We can be a lone wolf.
But I'm having a whale of a time!

You have a riveting web log
and undoubtedly must have
atypical & quiescent potential
for your intended readership.
May I suggest that you do
everything in your power to
honor your encyclopedic/omniscient
Designer/Architect as well
as your revering audience.
As soon as we acknowledge
this Supreme Designer/Architect,
Who has erected the beauteous
fabric of the universe, our minds
must necessarily be ravished with
wonder at this infinate goodness,
wisdom and power.

Please remember to never
restrict anyone's opportunities
for ascertaining uninterrupted
existence for their quintessence.

There is a time for everything,
a season for every activity
under heaven. A time to be
born and a time to die. A
time to plant and a time to
harvest. A time to kill and
a time to heal. A time to
tear down and a time to
rebuild. A time to cry and
a time to laugh. A time to
grieve and a time to dance.
A time to scatter stones
and a time to gather stones.
A time to embrace and a
time to turn away. A time to
search and a time to lose.
A time to keep and a time to
throw away. A time to tear
and a time to mend. A time
to be quiet and a time to
speak up. A time to love
and a time to hate. A time
for war and a time for peace.

Best wishes for continued ascendancy,
Dr. Whoami


P.S. One thing of which I am sure is
that the common culture of my youth
is gone for good. It was hollowed out
by the rise of ethnic "identity politics,"
then splintered beyond hope of repair
by the emergence of the web-based
technologies that so maximized and
facilitated cultural choice as to make
the broad-based offerings of the old
mass media look bland and unchallenging
by comparison."

 
errr,lama giler tak tinggal komen dlm blog ko ek? :D

err,did i miss something?.

what's the hype about 1,2,3,4,5,6 tu zack?.
 
aku rasa aku tengah main masa tu..bz giler..

still alive and kicking...wonderful!
 
..hands down, swan yg paling enjoy at that exact once in a lifetime moment, haha!
 
tat so called 'once in a lifetime' huh? aku? just enjoying moment wit my daughter n wife la.. heheh... (p/s- sorry to dropby ur site.. regards)
 
Hehe, thanks guys !

NM, that ought to be the threesome of a lifetime !

Don, biasa la, tarikh2 yg menarik, mcm this year, kita ada 060606 (6 June 2006), which coincides with the opening of the new Omen movie. Pastuh, 080888 (8 Ogos 1988), masa tu aku darjah 6, di mana aku ingat lagi sok kabor NST ada buat special edition Lat iron-on transfer ke t-shirt. Nothing special really, Cuma masa2 camni Cuma dtg sekali sumur hidup, Insya Allah.

Hehe, Kak Swan, mcm tau2 aje…:-)

Ronie, la, sori buatpe nya? Welcome, welcome. Make urself at home.
 
weh.. aku ada lagi baju Lat iron-on transfer tu..! Gambar orang buat pusingan 8 test motor kat JPJ kan..? haha..!
 
Yeah man!! Aku transfer kat singlet (sbb masa tu derjah 6, mana main bra2 lagi), kalo nak pakai sekarang mmg la tak muat. Lagipun, aku rasa mak aku dah buat kain buruk dah, hehe...
 
Taun 88 ko baru darjah 6 Zack? Sah le aku dah tua pasey masa tu aku dah form 2 dan rock abiss!! Hahahaha!

Hahahaha... darjah 6 tak pakai bra.. err.. mmg le pun.

Swan selamba je main mlm tu.. hihihihi.. nape le aku tak terpikir sama mcm Swan... heheh
 
zack,
tahun 88 aku darjah 5...tgh syok bercintan maut ngan anak sorang wakil rakyat..hahahaha..gatey betui!! mamat tu darjah 6 masa tu. ala..biasak la..cintan monyet bergayutan!..hm..maknanya ko ni sebaya zizie la. darjah 6 tak pakai bra?...hmmmmmm...maybe not to some lah..hahaha...

p/s: en. arapayung oii..no need to plan la. spontaneous, that's the key!! hehe..baru real punye alive n kickin'!;-)
 
Uih, derjah 5 dah bercinta? Pergh. Aku darjah 6 pun masih sibuk main tepi parit tangkap ikan sepat/ puyu. Bebudak lelaki biasanya takut nak rapat sbb ayah aku cikgu diorg. Lagipun aku takde kawan lelaki (except bebudak skolah agama; aku dulu sekolah all girls). First time jumpa boys ialah masa masuk ITM buat diploma, mcm kena culture shock jugak la.

Isy, malu nak ngaku, tapi aku pun suka yg spontan, tanpa plan awal2. Janji anak aku tido dulu, hehe…
 
zack..
heheheheh..;-)..kengkunun abg angkat, lelama terangkat! hahahaha..ala..cintan monyet la beb. tapi aku tau ramai yg tak puas ati ngan aku sbb mamat tu cun giler, sepet, femes. aku ni chubby. haha.

aku plak culture shock bile masuk secondary school (form 1-3). tetibe masuk all-girls school..haiya...pastu bile aku masuk TIKL (form 4-5), aku kembali normal :-)..dan berchenta lagi..gatey, gatey! arghh!! pedulik!
 
Hampeh kome! Cite main pun ade kat sini... kui kui kui!
 
aku sebaya ngan kau ke zack? hehe... aku tunggu tarikh 060606 je ni... tak sabar rasanya...

engkorang ni mmg hampeh ler... main pun nak story. ;p
 
Mana mak cik ni pergi huh?
 
Hello, ko sendiri yg kata not updating is the new update, right??



Mak sibuk la nok, got loads of things to story, but so little time. Esok ada kursus 3 hari on the new Financial Reporting Standard, * sigh *
 
Zack,

Miss you lah.... bila nak blogging nie...
 
kursus is not an excuse for not blogging. Aku yg seybok dok buat final year project pun bleh buat posting..

*tgh pening*
 
Ahem, what about router kat rumah rosak kena petir? Susah la, actually ada memcm nak citer, tp takde masa...


18hb ni- Da Vinci Code !!!!!
 
sapa nak pegi tengok DA VINCI?

jom buat DA VINCI 'camp' tengok beramai2..mesti best!

Amacam?..


Oh ye kalau nak comment dlm blog aku, korang kena kuar dri blog korang. sign off dulu pas tu baru sign on spaces..okies
 
zack, long time no blog...what happen...?
 
aku tak tahu kenapa ko lama tak blog....tak mungkinnya ko dah berpindah ke tempat2 yg tak da internet connection atau ko dah terminate internet conn ko atas sebab2 teknikal...atau ko cuma bz gilersss dgn workload....

miss you movie review..

btw: aku dah beli buku TVS nanti habis baca aku nak pinjam film dari Ed
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites