:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Monday, April 24, 2006
  Tolong Jgn Rojakkan Kartun2 Kegemaran Aku & Ikmal
Dah bersedia, anak-anak ?
sudah, kapten,
Apa dia, tak dengar ?
SUDAH, kapten !
Ooooo…

Siapa dok dalam nenas di bawah laut ?
Bob Span Berseluar Kotak;
Menyerap, kuning dan poros, itulah dia;
Bob Span Berseluar Kotak;
Kalaulah benda merepek nautika yg anda inginkan;
Bob Span Berseluar Kotak;
Naiklah ke atas dek dan lompat mcm ikan.
Bob Span Berseluar Kotak,

Bob Span Berseluar Kotak;
Bob Span Berseluar Kotak;
Bob Span Berseluar Kotak;
Bob Span…..Berseluar Kotak!

Lihat tu, Patrick! Mamaikmal tuliskan lagu untuk kita berdua!

Bob Span dan kawan rapatnya, Patrick Tapak Sulaiman (cis, mcm lagu Elyana la pulak…)

# Aku takleh tahan tengok Spongebob Squarepants berbahasa Melayu di stesen TV terbaru, Channel 9 tu, dan aku rasa, para penterjemah patut menterjemahkan sekali lagu tema kartun kegemaran aku anak beranak ni…:-), ok, ok, no need to thank me, dudes...

Labels: ,

 
Comments:
Kalau diorang tak tahu mcm mana nak terjemahkan lagu tema Bob Span Berseluar Kotak tu, amik jer lagu Diriku Tapak Sulaiman tu sebagai ganti ... mesti melankolia jadi kartun tu ... wakakkakkaka
 
hahahhahahaha....aku baru terperasan for the past few weeks, ko perasan tak malay subtitle kat DVD pun loklak giler...kekadang aku berguling guling tengok terjemahannya, entah apa apa..sapa la yg bodoh banget tu!
 
aku tgh pakai boxer Bob Span Berseluar Kotak..

:)
 
auwww edd, mane ko dpt tu??...hehehehe..;-) sape la yg zalim gi terjemah kartun tu? isk..isk..tapi aku mmg suka sgt bob span berseluar kotak! long live "sherbob" (kata anak aku)...
 
Aku lak nak beli boxer Patrick The Tapak Sleman...

Heheh... Kartun ni dulu kecoh kat US pasal dikatakan membawa unsur homoseksual... Ekekekekeke
 
aku tak suka betul la lagu diriku tapak sulaiman tu...apekeheynye nak jadik tapak sulaiman pulok??!...

p/s: aku baruuuu je tengok bob span ckp melayu tu petang semalam. lawak giler!! sungguh tragik. sungguh kejam realiti ini. haha.
 
hi hi hi!!
hee hee hee!
kih kih kih!!!
kah kah kah!!!!

and I think I'll stick to watching Sponge Bob in English, thank you!
 
Mensh, aku suka vokal dan lagu2 Elyana. Salah sorang artis yg berbaloi didgr lagunya.

Kak Swan, itu mmg sejak azali la. Saya selalu guna subtitle English or buang semua altogether. Nanti takleh nak konsentret jalan citer.

Edd, …sahaja ? Woah.

Nadia, anak aku panggil Babab Arepant. Semalam punya SB repeat la, aku dah tgk yg tu.
Kelakar gila. “Petrik, Petrik”.

Yatt, alahai, beruntunglah minah tu….
Sekarang ni, kalau dua lelaki berkawan baik, mesti org ingat gay, mcm Spongebob + Patrick, Frodo + Sam…isy, tatau le mak…
 
boxer? sape? minah mane? aku ke? hehehe..

p/s: zack, walopun aku tak suka sgt kat elyana tu, aku suka kasut2 converse dia, especially yg hi-cut. tapi mcm dah tak sesuwei je kalu aku nak pakai sekarang ni. lain la dulu-dulu...:-(

takpe...now, now..back to boxer petrik the tapak sleman...hehehe
 
hahahahahahha aku masih lum dapat channel 9...teruja betul nak tengok Spongebob cakap melayu....sah aku berguling guling lagi ...nasib anak2 aku tidak dikaratkan minda mereka dengan siri kartun terjemahan ini sebab mereka lum paham lagi...kalu tidak .....dah sah dia orang pun berguling guling ngan aku hahahhahaha

ops sapa pakai suar kotak??? edd ke hmmm
 
kuikuikui... kelako kelako...
 
kuikuikui
susahnya nak log in kat blogger nih!
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites