:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Monday, April 17, 2006
  Serenity - siri komik la pulak...
Jumaat lepas, sewaktu dalam perjalanan melawat seorg staff yg menghidapi kanser di HKL, aku ternampak benda ni di tingkap cermin sebuah kedai komik/ majalah lama di sini. Dgn berkobar2nya, sebelum masuk ofis lepas lunch hour hari tu, aku beli semua sekali. (Lame gila, aku ingatkan mesti mahal, sbb dah lama aku tak beli komik2 camni. The last one aku baca, rasanya ialah Ghost Rider). Aku tahu ada 9 covers available utk siri ni, tp yg ada kat sini cuma Mal (#1), Kaylee (#2) dan Simon (#3). Shiny!

Cover Siri Kedua- Kay-Winnit Lee Frye

Dalam this 3-parter dari Dark Horse Comics, kita dpt tahu apa terjadi pada dua pegawai Alliance ‘Two by two, hands of Blue’ yg sangat ditakuti oleh River Tam, dalam episod terakhir siri Firefly- Objects In Space, dan memberi mukadimah kepada the Big Damn Movie (nickname utk filem Serenity di message2 board yg berkaitan), ttg bagaimana The Operative boleh ditugaskan mencari kedua beradik Tam ni. Dan bagaimana Shepherd Book dan Inara boleh end up kat the respective planets, dan tidak bersama2 lagi di atas kapal Serenity.

*spoiler alert *

Ingat lagi Agent Dobson yg ditembak Mal dan mayatnya dicampak di Whitefall? (Firefly Episode Serenity part 2). Well, beliau masih hidup (walaupun cacat sedikit), dan bersumpah akan memburu Mal hingga ke lubang cacing. Juga pengenalan kepada Fanty & Mingo, si kembar ‘cantik’ dalam Serenity.

Highlight – The death of the Hands of Blue. Kinda reminds me of Crow’s demise (henchman Adelai Niska dalam The Train Job).

Thumbs down – I personally think that Mal’s hair can be longer.

Siri komik ni ditulis oleh Brett Matthews, dgn cerita asal oleh Joss Whedon dan juga Brett Matthews. Art by Will Conrad, Colors oleh Laura dan lettering oleh Michael Heisler.

Labels: , ,

 
Comments:
Nak kasi 2 sen? Aku bukannya baca pon komiknya.

Takde duit nak beli la.

sob sob

Tapi Kaylee memang comel. comel comel comel...
 
Vovin, kan aku dah kata, komik ni dgn lamenya ada dijual di kedai majalah lama- ko cuba cari di kedai Selvam kat korner BB Plaza ni. Can u believe it? Regenya cuma RM3.50 per issue (lebih murah dr Hype!, Utopia atau Gempak !!!), so you'll have to pay dalam RM10.50 utk ketiga2 komik. Gila tak ? (Kalau ikut harga betul is around USD2.99 per issue.)

Aku rasa sbb tak ramai yg minat Firefly/ Serenity ni, pasal tu lah tak brapa jalan...

PS: Kalau ko nak aku boleh tolong belikan.
 
zack,
aku dah lama tak follow komik ni. tapi aku still baca review dlm paper the star. tak nak ketinggalan zaman. hehehh...anyway, aku ada 2 komik yg paling aku sayang. pitt (ex-boypren aku bagi) & the crow. tapi malangnye, the crow tu aku ada part 2 je. jenuh dah aku carik part 1. ehekk..ehek...
 
Nad, aku cuma beli kalau

1. Murah (less than RM10)
2. Limited/ collectors edition

sbb kalo citer sambung2 malas la nak follow. Habih la duit mak!

Yup, aku pun follow review komik dlm paper Star tu- Kaleon Rahan. Kalau utk manga/ anime, kat paper Star every Sunday.
 
salam. tersesat dari blog sapa ntah....

sekarang ni era 'manga'...tapi aku tetap suka 'calvin and hobbes'. hehehe
 
aku ni tak reti baca komik. Bukan genre aku kot. Harry Potter pun aku start baca bila filem dia yg first kuar. Pas tu baru aku mula minat dan terus beli sumer collection Harry potter series.

Betul la time ni manga and japanese animes tengah berleluasa. Neighbour aku kat bawah ni laki bini kerja diaorang download animes je. Komputer tak pernah tutup. I wonder what it's all about?
 
Haha, Kak Swan, jgn tersalah tengok 'hentai' sudah!! I love Japanese animations dr Miyazaki (films from Studio Ghibli), Satoshi Kon dan beberapa lagi masters of Jap anime. Try it, you might like it. Start with Spirited Away. That one will surely blow you away !

Oi orang kampung!!! Welkam, welkam, blackpurple. Make urself at home. (Maaf, arwah nenek sedara aku Jowo, tp aku sepatah haram pun tak reti ckp, hehe..)

Calvin & Hobbes boley tahan. As for me, I prefer The Far Side cartoon collection. Kelakar gila!
 
somebody mention 'hentai'..??

..now u're talking!
 
Lama siak aku tak beli hentai.
 
nasim, edd

aku dah pi tengok apa itu hentai, ooo now i know kenapa??

you two beli hentai nak isi masa lapang ke..buat2 apa yg patut eii...
 
I'm more a borrower type of guy than an actual buyer.
 
Hentai? orang bujang kak wan... memang lagu tu
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites