:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Monday, April 10, 2006
  The People Have Spoken : Ep. 1
Okay, here it is, ladies and gentleman.

Atie jaafar sent this one via e-mail…
(Thanks Atie. Ada pun yg hantar ke e-mail, tak le email aku tu dok di bombard oleh ad2 utk ‘menegang’ atau ‘memanjangkan’ you know what. Damn spammers…)

'I am now 4 months pregnant with second child. My first daughter is 1++ year old. So i nak tanye if you can recommend me a few good movies regarding parenting or motherhood. I am myself a movie fan and usually dig the obscure one. But apart from that, i am actually more into feel-good movie...especially now that im mak-buyong, rase cam relax sikit layan those type..”

Atie, first of all, congratulations! Films on parenthood ada banyak, dan selalu juga ditayangkan di kaca TV, especially masa Hari Ibu. Tp kan, I have a weakness for films like these, coz I cried easily. Nak suggest pun banyak sangat yg saya lum tonton lagi, so what you can do, is browse kat imdb.com (this is THE ultimate movie site), search guna ‘Keyword’, taipkan Motherhood (jgn guna ‘All’), dan kat situ kita boleh tgk list filem2 yg berkenaan. Last time I checked, banyak banget!
Apa pun, selamat menjaga kandungan, dan jgn lupa surah2 lazim! Hope you have a smooth and hassle-free pregnancy!

Kak Anohuze,
Kak, letih tu, ubatnya satu aje. Tidur. Rehat. Atau spend masa utk diri sendiri- urut ke, facial ke, movie ke. Dan jgn lupa ambil supplement, mcm B Complex ke, Multi-Vite ke. Dan kalau dah kahwin ni, kena la selalu give n take, and sekali sekala, bagi le abahnya pulak jaga anak atau jaga rumah sementara kita rest. Yes, tuan2 dan puan2. Mothers are not robots. They need some time off too. Biz yg gempak, aisey, tatau la kak. Saya ni pun makan gaji aje.

Fathers, once in a while, try walking in your wife’s shoes, and see how much you can tahan!- Image from hellocrazy.com

From Mensh…
Apakah filem yang kau menyesal tengok kat panggung? Siapakah yang memberi idea untuk kau membuat blog? Tempat kerja kau ada vacancy tak sekarang? Kau panggil anak kau Zack ke? Kalau kau boleh terbitkan satu majalah, majalah macam mana yang kau nak buat? Biasanya dalam keadaan macam mana kau teringin nak ada kuasa macam superman? Haa... dah banyak soalan tu, sila jawab yer.

Mensh,
So far, takde. Sbb semua filem yg aku nonton nampak hebat di panggung. Aku pernah tonton Bisikan Cinta masa kat UiTM dulu, and that film pun nampak sedap jika ditonton di layar besar (ditambah ngan lagu Kak Nita tu, pergh). Blog pertama yg aku baca ialah blog Fadz, so I guess dia kot yg inspire aku utk blogging. Vacancy ada, in fact, kalau ko atau kengkawan looking for a job, emel la kat aku, sbb kengkawan aku slalu juga forward jawatan2 kosong. Kat ofis aku, hari tu ada, tapi la ni dah tutup la beb. Aku panggil anak aku Ikmal/ Manip. Dia panggil aku Mama/ Mame. Kalau le aku terbitkan satu majalah, it would be a cross between all my fave mags- Empire + FHM + Malaysian Womens’ Weekly with a dash of Utopia. Utk bacaan ringan la, berat2 aku tak reti. Aku rasa mcm nak jadi Superman atau Wonder Women (whichever is applicable) masa penat balik kerja, tengok dapur, nak kena masak, nak basuh baju, nak ngemas rumah, nak tgk DVD, nak ajar anak membaca….* sigh *, a mother’s job is never finished…

Kak Swan tanya on bloggers hi-tea and Rent-a-Vid

Hi-tea tu kena tanya yg lelain la kak. What do you say, guys? Any suggestions?
Pasai Rent-a-vid tu, Insya Allah, boleh. What films do you have in mind?

Ttg soalan contest, aku akan jawab di pos/ reviu filem seterusnya.

Sekian, terima kasih.

Labels:

 
Comments:
yay aku yg pertama lagi...kalau masuk peraduan dah menang!

Thanks for your pronto answer to my question.

Kak Swan nak suggest high tea for bloggers tu sebab rasanya ingin benar berjumpa dengan bloggers yg hanya dapat dibaca comment dan blog mereka tapi alangkah lebih baik kalau dapat bersua merapatkan silaturrahim. LAgipun we all have nothing to lose. Ingat dulu masa chat room masih bertahkta ramai jugak chatters yg buat gathring so i think its time for us to do our own small gatehring.

Since kita sumer ni movie buff apa kata kita buat satu hari menonton filem and lepas tu kita gi bersantap. Apa kata?
 
great idea.. movie and dinner. Dah lama aku tak ada intellectual discussions pasal movie and other things.. it should be fun.
 
tenkiu zack..ni tgh bz duk browse imdb niee..menarik, menarik!
 
Kak Swan & Edd, tgk sapa nak organise la. See if anybody else interested to join in.

Atie, happy browsing!
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites