:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Monday, April 17, 2006
  Mawi, Nazim Masnawi, Sawi, MyVi, ah, what the heck !
Man, I feel really lucky sebab memenangi hadiah dalam pertandingan BUKAN reality-TV dan sms-based. Kalau tak, hampeh la kena maki atau ugut kalau aku gi fishing ngan my fishing buddies ni…

[sila insert gambar Zulhuzaimy atau Fahrin di sini. Aku malas nak letak.]

Jgn marah ye, pakcik2, makcik2 dan kakak2…

My dua sen on Mawi :-

Mawi, pada aku, takde lah berbakat sangat kalau nak dibandingkan dgn artis2 lain. Biasa aje. Tp tatau la kenapa semua org boleh terpegun dgn mamat ni ketika beraksi di pentas. Termasuk aku. Mungkin sbb aura-nya? Mandrem? Atau guna2? Aku pun tak tau. Sebenarnya, aku malas gila nak dgr radio sekarang, apatah lagi dgn munculnya penyanyi rap Melayu yg kekdg menyakitkan telinga (readers : Hey, kau dah tua la Zack ! Rap utk bebudak muda aje!), dan kekdg ada pulak la yg nyanyi lagu Melayu tp ada bunyi mcm Mat Salleh baru nak belajar ckp Melayu.

Mungkin juga Mawi embodies satu persona lelaki Melayu yg menjadi idaman ramai, kerana beliau bukan saja pandai mengaji, berzanji dan berqasidah, malah dtg dari keluarga yg sederhana, yg mana kebanyakan pengundi2 sms boleh relate kepada kisah hidup rag to richesnya. Aura beliau juga mungkin menjadi faktor calon menantu yg paling ideal bg makcik2 peminatnya.

Apa pun, in my book, Mawi akan tetap remain as my guilty pleasure, sebaris ngan coklat dan cheesecake, serta blog Lakaran Kehidupan Leez dan sekutu2nya seperti Ginger de la Loca, Imah Lenggok dan Nurlea. (ye, tuan2 dan puan2, aku kekdg ke sini.).

Haha, kalau senang, lawatlah ke blog orang anti-Mawi dan jika anda bukan peminat, mungkin anda nak tambah dalam senarai tanda-tanda anda anti-Mawi.

Oh ye, Mawi juga dah ada di Wikipedia. Kagum, Kagum

PS : Oh ya, Nazim Masnawi, don't get me wrong. I love your writings more than Mawi's rendition of songs. Dan kalau di tanya, apa aku akan bawa ke sebuah pulau yg tandus, Mawi atau Nazim Masnawi, kemungkinan besar aku akan jawab- Nazim Masnawi. At least, aku takkan bosan dg idea2nya.

Labels:

 
Comments:
aku pun bukanlah peminat berani mati Mawi dan sebenarnya tak layak duk dalam senarai peminat dia oun sebab aku tak rasa dia tu really that great la. Personaliti dia mungkin aku suka tapi taklah yg lain.

Mawi is for now. For sure. Soon he is just another ordinary one. Nothing to yell about.
 
Har! Har! Betullah, masa minggu lepas tu pun sama jugak! Har! Har!
 
Yelah Kak Swan, me thinks dalam masa dua tiga tahun ni, senyap la agaknya (mana la tau AF4 nanti, winnernya akan lebih WORLD dr Mawi...)

NM, apanya minggu lepas tu?
 
aku takleh nak komen apa pasal mamat ni, tapi aku rasa anak aku expert kot? hehehehe...:-)

p/s: ko nak tau tak, zulhuzaimy tu kawan adik aku masa sekolah dulu. slalu lepak rumah. mak aku tukang kejut diorang pagi2, kalo diorang nak gi jogging. dulu ada band punk. mcm tak sngka je, skang dah jadik artis mainstream. pelakon plak tu! heh.
 
Aku rasa dia bebaru ni aje join mainstream. Dulu dia pelakon teater kan? Aku start suka dia sbb dia 'gedebe', dan ada muka bad boy. Suka dia dlm 3T Tiga Dara, dia jadi husband Eja.

Hmm, adik aku cuma kawan ngan adiknya si Nana AF tu aje. Huhu...
 
Errr... aku tak minat Mawi, tapi aku kagum sbb org bleh minat dia sampai camtu sekali...

Bagi aku suara Mawi xde apa yg special, tp org sebenarnya suka personaliti dia...
 
Yatt, deme boleh tanya sama Deena, naper dia suka sgt kat Mawi.
 
Zack... Teman udoh nanye, tp dibanteynye nyeghongen je... Ate, mane nok mbuatnye. Kadang2 si deena tu labun satu hapah pun teman tak paham!

Errr... ko paham ke apa aku tulih ni Zack? Wakakakaka
 
Seriously, kalau aku kena buat seks dgn artis lelaki Melayu... I mean, have to, like my life depends on it; I would go for Zulhuzaimy.
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites