:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Wednesday, March 15, 2006
  Tuan-tuan & Puan-puan, Anak saya...
Ikmal talk Version I

Aman Enan Eh-Chichi – Taman Permainan KLCC
Ichi Iber – Mitsubishi Evo – took me days to figure this one out.
Chuchu/ milk – Nenen. Dalam botol.
Omit – Gromit
Oler (O dengung) – Wallace

Reaksi spontan Ikmal ketika diberitahu ttg resemblance-nya dgn Jericho Rosales

Pet peeve
Suka memanggil aku (‘Mama !’) kalau aku masuk bilik air. Especially kalo kitaorg tinggal berdua kat rumah. Terpaksa jugak menyahut, sbb dia akan ketuk pintu toilet berulang2 kali sampai aku jawab. Hampeh. Nak melabur pun tak senang.

Hobbies/ Past-time
Reads Motor Trader. Loves miniature cars, esp Hot Wheels or Matchbox. Knows the make of cars more than me. (Betul, aku tak tipu. Thinking of taking him to KLIMS bulan 5 ni).

Tahap mengada2
6/10. Kalau aku ada, jadi 9/10. Kalau abah dia ada (dan pegang rotan), turun jadi 3/10.

Labels:

 
Comments:
Comel si Ikmal.

Terimakasih kerana melawat blog AN. Petua2 rumahtangga tu memang banyak, tunggu je lah orang komen banyak tu.

Salam
 
well.aku tunggu dia sebut nissan skyline nanti or fairlady z type ker or perdana v6 ker.

muda2 lagik dah tahu pasal keter ek?.budak2 zaman skang.

zaman aku dulu nak nyebut motor honda ex5 pun menyampah!.hahahaha.
 
Kak, selamat dtg! Looking forward to more petua!

Don, Nissan = Eechan. Skyline dia belum tau, tp GTR dia tau.
 
zack, he is soooo adorable!! mmg rupa anak ko la zack! and mmg muka budak cerdik! :-D
 
cutenya..."Oler!!"
 
Kinda ironic, kau bubuh post pasal budak kecik sebaik sahaja aku terajang anak buah aku umur tiga tahun smlm sebab berak kat depan pintu bilik aku.
 
pergh..evil giler sampai kena terajang budak tak berdosa..isk..isk..isk...kut ye pun..
Zack..pelat lagi ya ikmal..sama la ngan afiq but certain words je la..setengah words dia boleh sebut clear...heheh..anyway..kawan tu baru je 4 tahun kan..
 
Kalo "ter", aku tak kesah. Ini, dia literally bukak seluar, cangkung dan unleashed hell. On the brighter side, aku suka anak buah aku lg sorg tu. Aina nama dia. Dua tahun. Haaa, dia best. Plg ngam, bila dia ckp ayat² yang berakhir dgn "...ke?" dan bila dia saja² julingkan mata dia ke luar. Mmg ngam.
 
zack..kau ade menang ape2 tak ABP tahun ni...aku hampir2 lagi nak dapat keta..tapi takde rezki..
tahun ni dapat no2 - rantai mutiara worth rm10k, and dua no4 - rantai mutiara gak worth rm3500.
tengah duk pk nak jual rantai2 tu..tapi sape nak beli? kalau jual balik kat raflessia diorang nak tak agak nya kan...
 
As’kum all,

Sorry for the long silence. I was down with a bout of diarrhea plus gastric, and I feel really shitty right now.

And yeah! My blog dah masuk 10,000 hits so far. Pity Google tak approve aku punya adsense. Takpelah. Thank you ols for dropping by! (and being my constant reader, walaupun kekdg aku cuma tulis crap).

Coy, thanks a lot! Loved your new template!

Fadz, sori yek, lambat sikit aku bagi ‘benda’ kau tu. Mak sibuk skit, nok. Manager aku cuti bersalin until the end of April, jd, it’s double the work la for moi..:-(

NM, I really feel like taking a dump in front of your room now, man.
Tak baik, ko. Nasib baik kau bukan adik aku, kalau tak….

Nakia, Ikmal nak masuk 3 yrs and 5 mths, tp masih pelat2. Insya Allah, next year nak masukkan ke playskool. Your sons are amazingly beautiful ! Mcm mamanya juga :-)

Lin, aku tak moh ckp, sbb tgh turn green with envy. To be honest, aku tak hantar satu pun borang, haha! Tp majlis tu mmg glamer la noks. Mulai sekarang, mak nak panggil kau ‘Aweks Pearl’ la, boleh kan, Lin..? (Pergh, dah brapa banyak rantai mutiara ko dapat, kalau campur yg last year punya? Melaram habih la kau, hehe….
Tang nak tolak balik ke Rafflessia, I doubt that they will take it la Lin, or maybe diorg ambik, but at a lower price la. Cuba try advertise kat eBay ke, Lelong ke, mana la tau…

PS: Kat kubikel aku tadi, masa tgh nak makan pil histac (ubat gastric), ada pakcik (bukan En. W) tegur "ubat subur ke tu ?". Celaka.
 
cutenyer!!

zack, aku rasa ko kecik kecik dulu pun camtu gak kot!!heheheeh!
 
Moga ko bertambah sihat dan dijauhi penyakit2 lain. Kalau sakit jarang la dapat tengok DVD ek!
 
sorilah tak sure nak address u mcmana, tapi I'm sure i'm a 'kakak'lah sbb I tgk umo kita tak sama. Anyway, I suka baca blog u. Nampak mcm dah lama tak tulis. Anak u pun cute. Kalau besok besar jadi muka JR, kenalah akak contact sbb my daughter (sebaya yr son) suka JR tu. hahaha...
 
Smiley, gue masa kecik rupa mcm Natalie Portman. Serious! Cuma dah tua ni aje, ada iras2 Jar Jar Binks. Hampeh.

Kak Swan, badan sihat bukan utk tonton DVD aje...

Kak Anoy, welcome and thank you. Make urself at home. Ala, panggil aje saya Zack. Kalau susah2 sangat, panggil aje nama glamer iaitu Natalie Portman.(ok, ok, aku boleh dgr dua tiga orang muntah kat belakang tu.:-)).
 
zack,
rambut anak ko sama ngan rambut anak aku...yg parahnye anak aku tak bagi sesape pun sikat rambut dia. isk..isk..
 
Zack, aku baca kau guide cecara naik public transport dgn kesedaran sivik.Besok tarif letrik naik, musti kau pun affected. La ni kalau pump minyak, baru 3 hari nak kena pump lagik.Nasiblah boleh bayar kat pump (sambil menyanyi di esso & mobil anda boleh bayar di pam, bayar di pam, ya! bayar di pam !)
 
Zack, aku ingat ko kecik2 dulu org ckp cam Melissa Saila! Tapi of cos ko lagi comel la! ;-)

p.s. Melissa Saila masa kecik2 comel
 
ikmal is soooooo adorable!
perangai dia suka ketuk pintu toilet berulang-kali tu sama ngan perangai anak buah aku, si darren haikal... he he...
 
Nadia, rambut anak aku mmg dah perm semulajadi, takleh nak straight dah. Kalau nak juga, kena buat rebonding. My MIL suka sikat ke belakang semua, tp kalau aku, suka belah tepi sbb nampak mcm nerd2 sikit.

Kak anoyhuze, nak buek camno? Pakai lilin ajelah…

Awww, Kokoi!!!! You have to remind me of THAT!!! Ala, nyampah gila aku ngan Cikgu Ibrahim. Ko tau tak, dia panggil aku PJ Holdings. Hampeh. Pastuh si Fazlin Mat Piah pun dok ejek2 aku Puspa masa nak balik sekolah. Hell man.

Zizie, hubby aku kata sedap nama nephew kau tu.
 
omg, sebijik macam muka ur brother! ha ah...yg psycho tuh (yg skang kat ostrolia)... tapi ur son nih waaayyyy comel lah ...
 
Hah? Adik aku seorang psycho?
Aku ingatkan dia tgh buat PhD, ropa2nya jadi psycho kat sana....

btw, welcome kawan shohib.
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites