:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Friday, March 10, 2006
  Semalam Yang Sungguh Shiny
I Love My Captain !

Oh, I’m a bad man That’s a HUGE gun you have there, Sir.

Lunch (KFC Cheesy wedges with extra cheese) : RM3.26
HYPE ! keluaran baru (cover Jericho Rosales*) : RM3.90
DVD boxset Firefly : RM44.00
The chance of watching more of Captain Tightpants in action : Priceless…

Phew, akhirnya!
Selepas berminggu2 aku menunggu bekalan tiba, akhirnya, semlm, DVD boxset Firefly dah ada dalam tangan. Tima kasih pd pembekal setia aku , Yap (rasanya bukan nama sebenar), yg sudi merezabkan benda ni utk aku, walaupun kekdg kelam kabut disergah oleh pegawai2 penguatkuasa. (For some reason, I dunno why this lengchai panggil aku “Johnny”, walaupun aku takde langsung iras2 mcm Johnny Depp, Johnny Hates Jazz mahupun Johnny Bikin Filem.) Baru jek habih tgk satu CD, phew, tak sabar nak tgk lagi malam ni!!!


* Aku beli HYPE sbb mak aku suka JR. Katanya mcm rupa Ikmal, walaupun mendpt bantahan keras drp Mak Ngah aku (“Mana ada ? Cucu kau tu keriting !”). Lgpun, ada artikel2 ttg V for Vendetta (yes, Nazim, aku akan tonton filem ni. For Stephen Rea. :-) , ada JRM (ooohhh, that gorgeous lips!!!) dan (ahem) poster Mawi World.

Aku cukup tak suka kalo org dok sibuk tanya - "Eh, kakak pun baca Hype?" Selamba jek aku jawab kat budak jaga Kiosk tuh - "Sukati aku lah". Bak kata Baz Luhrman dalam lagunya " Don't read beauty magazines- they will only make you feel ugly".
Something from the resident Harry Potter nit-picker, though. The update on the latest Harry Potter movie- the actress’s name is Imelda Staunton (bukan Vera Drake- itu karakter dia), who will be playing the ultimate beyotch in the form of a DADA teacher- Prof. Dolores Umbridge.


Photos credit : Nathan Fillion fansite

Labels: , ,

 
Comments:
zack, lawaknye!! ko tak pernah tanye dia ke apasal panggil ko johnny??!!
 
Haha, mamat ni mmg kelakar, tp selalunya mcm tgh high, sbb tu aku malas skit nak layan dia. Tp sbb dah kamcheng, dia kira ngan aku RM6 aje per dvd (dgn org lain RM8).
 
Aku sebenarnya tak kenal la sapa JR tu pasal tak baca magazine...tapi hari tu aku gi rumah mak aku..ternampak la gambar si JR tu..eh sekali imbas memang la ada iras iras Ikmal...serious!

pas tu nak inform ko..last week, agent DVD aku tutup kedai sebab dia dan rakan rakan sekutunya kena raid la...satu Bkt Bintang..aiseh tak dapat la aku nak beli koleksi terbaru aku....aku sedeh gak ngan agent aku ni..asyik kena lari je..kalau masuk olimpik dan menang 400 meter lari berganti-ganti
 
I dunno why. It has been a long-going joke kat opis yg muka aku mcm JR. Motherfucker!
 
aku kalau pegi umah kakak aku time ujung minggu, aku akan terus masuk bilik 2 orang anak buah aku dan cari majalah Hype + Klik + Utopia.. Bebudak tu punya collection lengkap hehe.. layan dowh.

..Nazim, maybe it's not a joke. Maybe they're telling the truth. Ko tak suka ka kalau muka ko mcm JR? Mak Zack pun suka.. hehe..
 
K. Swan, kat Bukit Bintang tang mana? Biasanya, diorg ada tonto yg akan bagi warning kekalau ada officers nak buat raid. So far, the ones yg I usually frequent still boleh survive lagi la.

PS: Teringat dulu2 masa DVD’s are still RM10 for 3…

Aww, Nazim, kamonlah, hari tuh kata muka kau mcm Cillian Murphy/ Nic Cage??

Edd, Mak aku yg suka. Mmg tak miss Sanay Wala Nang Wakas. Damn, aku boleh ingat title tuh…
 
Psl Cillian Murphy tu was just a joke; sbb yelah, muka Cillian kan jambu? So kinda ironiclah kalau nak banding dengan aku. Nic Cage dlm Adaptation, secara fizikalnya macam sama (pd pendpt akulah). Kat sini http://left-t.blogspot.com/2005/11/what-by-bus-nazim-with-eyes-bulging.html , this particular Chinese prick ckp lain pulak.

Aku pun tak tau sebenarnya.

Tapi JR tu, pd asalnya mmg lawak menghina. Yelah, muka disamakan dgn pelakon soap Philippines. Tapi bila dia dah setat popular skrg ni, benda ni tetiba jd senyap camtu jek. Ass!
 
Gila la kau.

Btw, ada baca Utopia baru? (mestilah, kan?) Nampak Jack Black dalam Nacho Libre ? (dan sapa ntah tulis ‘Nazim !’ kat situ - must be an in-joke among you guys).

That, my friend, is your new image.. Hahahhaha! (gelak jahat)
 
Zack, kedai dia dekat ngan Famous Amous punya kedai la...anyway dia survived..aku tepon dia nak ucapkan rasa sedih aku tapi dia kata dia dapat tips and tutup kedai sebelum pegawai yg tutupkan..hahahahaha hidup agent aku..habihlah duit aku lagi bulan ni beli DVD!!
 
Oo, yg tu. Tp yg tu cam open sikit la Kak. My haunt is at Level 4, tempat jual PC and such. Kat situ banyak sikit choice. Dan a bit tersorok.

Baru jek spend RM44 on Firefly that day. Maybe kena tunggu lama sikit baru beli kot.
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites