:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Tuesday, March 07, 2006
  Hell Hath No Fury...
Korang pernah tak hilang sabar dgn seseorg? Dalam hal ni, ada sorang veteran staf di ofis aku. Tatau la naper, tapi setiap kali En W ni nampak muka aku, dia mesti tanya “Bila nak dapat nombor dua ?’. Tak pernah fail, tak kira bila dan di mana, dalam lif (yg ramai org), dekat kantin (juga ramai org), mahupun di kubikel aku sendiri- yes, dia melangut kat kubikel aku yg world tu semata2 sbb nak tanya aku soalan cepumas tu. WTF, man?? Bukan aku tak bagitau (nicely and politely) yg hubby aku belum bersedia/ belum ada rezeki, tp org tua ni masih tak faham2. Kekdg tu siap bagi tips2 rumahtangga (hello? Bila pulak aku mintak advise dr kau??) dan melalut2 sampai aku pun tak berapa dgr biji butir apa jadah yg nak disampaikan. Dan biasanya, kalau tak sempat melarikan diri (yes, aku ambik langkah mengelakkan diri drp terjumpa mamat ni), aku akan grin and bear it, sbb :

- aku nak kerja lama kat sini sbb benefitnya bagus
- by virtue yg dia tu org lama- dan seboleh2nya aku nak jaga rapport ngan diorg ni (walaupun hati aku kekdg meluap2 mcm air mendidih)

Tapi hari ni aku meletup. No more Nice Guy Zack. Bila dia dah mula melalut benda yg sama dgn suara ‘dalam kelambu’nya tu, aku jadi betul2 fed-up. Aku ckp kat dia terang2 – “En W, kan saya dah kata, saya tak nak citer pasal benda2 ni lagi” dan terus berambus ke toilet, meninggalkannya yg tgh melangut kat kubikel aku. Lantaklah ko nak fikir apa. Aku pun malas nak fikir balik. Aku buat baik pun org ckp belakang, aku buat jahat, mmg dah sah2 la org ckp. Lantak. Pi mampus semua.

Image from pekingduck.org
Down with farking backstabbers !!!!!

PS: Balik2 fikir, kekdg aku rasa cam nak sepak diri sendiri, sbb tak kuar ayat2 power yg selalu aku rehearse just in case this fella drop by dan ckp lagi benda2 tu…

Labels:

 
Comments:
ZAck..sabo jer la..nak wat camna..maybe org tu tak paham bahasa..atau tak reti bahasa..mmg patut u bahasakan dia!!
 
Itu la pasal. Kita ni sibuk nak jaga hati org2 tua, tp, diorg layan staf2 baru mcm hampeh. Pastu nak komen org2 baru sumer sombong dan tak campur org. Camne tu?
 
eee... teruknye! aku pun tak paham ler org2 camni. bila tak kawin, depa tanye bila nak kawin? bila dah kawin, depa tanye bila nak beranak? dah beranak 1, depa tanye lagi bila nak dpt no.2, no.3 and seterusnye? bila anak dah besar, depa tanye bila nak dpt menantu? dah dpt menantu, depa tanye bila nak dpt cucu? it's never ending...
 
golongan yg suka 'tanya' ni mmg camtu nature dia. Suka bertanya sampai kita naik meluat. Biasanya kalau golongan mcm ni, aku akan cuba cari satu benda yg dia paling tak suka, pastu aku 'tanya' dia balik everytime dia 'tanya' kita. It works for me.

..anyway, nice going zack! Show those buggers what u're made of!
 
Coy, kalo dia tak serik juga, I dread to think of what he will say kalau aku pregnant nanti. Most of my peers pun bengang ngan dia, sbb kekdg ayat2 dia ada borderline sexual harassment (tambah2 pulak dia guna suara ‘kelambu’ a.k.a ala2 berbisik gitu). Seram sejuk + tension siot!

Huhu, Edd, itulah, apparently, my act of anger nampaknya seperti me’reveal’ kan aku sebagai 'uber bitch kurang ajar yg tak hormat org2 tua dan tak boleh dibawak bergurau'(seriously, aku boleh rasa some cold shoulders drp otai2 di sini). Bior le, aku malas nak fikir benda2 camni. As I’ve said earlier, kerja ngan 99% bumi ni, kita baik pun org ckp belakang, kita jahat pun, dah sah2 la org kata… nak buek camno…Janji aku buat kerja aku ngan ikhlas dan berdedikasi, ewah.
 
You go girl!
 
zack,
kalo dah ckp merapu-rapu tu, dah kira sexual harassment nih! hubby aku plak, bila org tanya dia bila nak tambah lagi sorang, dia jawab "malam ni baru nak start buat.."..haha..;-)
 
Nazim, :-)

Nad, aku rasa mcm world jugak ayat Yatt tu, tp, aku takut, kalo2 nanti dia balas balik kaw2 e.g. "Oh, malam ni yek? Camner kalau you.......(masukkan petua2/ tips/ teknik2 seperti cakar harimau dan seumpamanya di sini)"

Tak ke terkedu aku jap.
 
ko call je WTFPOLICE

azraai
 
Onn, WTFpolice kerja outstation hari tu.
 
sometimes wish life like a movie, where the right lines always come at the right time...but damn it never happens la in real life. :)
 
aku nak comment lama dah tapi last week bloh got problem la tak leh akses blog ko Zack,...

Geram aku baca entry ko ni...memang kat memana tempat kerja kita akan jumpa orang macam ni dan selalunya they all ni yg dah senior citizen, yg kalau naik bas dapat half price ticket, sebab tu megerenyang lebih...pas tu kalau yg muda muda plak, tu pasal jeles berganda sebab tengok hidup ko lebih sikit... . I totally understand how you must feel..
Lain kali bila dia harrase ko macam tu ko cakap je apa yg patut..jangan bagi meke buli ko..just remember...you're not there to make friends, you're there to do your job the best you can..so damn the f**kers!
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites