:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Sunday, February 05, 2006
  One Helluva Gorramn Movie !!!
Serenity (2005)

*may contain spoiler*

Image hosting by Photobucket
The dashing captain and his motley crew

“What were you expecting? Phasers? I don’t make Star Trek. This is my story, told my way. It’s something very different.” Joss Whedon, Empire magazine November 2005

Well said, Mr Whedon. Well said.

What else can I say but WOWOWOWOW!!! Joss Whedon is my new sci-fi king! Ok, it may sound cheesy and fan-girlish-ish, but this movie is THE best thing since George Lucas’s first three Star Wars movies. Walaupun sfx-nya lebih kurang tahap Star Wars masa bebaru kuar dulu. (remember, this was approx. 29 years ago), tapi, itulah yg membuat Serenity lebih mengancam! And feels very human. (Unless you’re Frank Martin, Mal showed us that real men do tremble when he got punched.)

Image hosting by Photobucket

When critics and film reviewers called Malcolm ‘Mal’ Reynolds (played by Canadian Nathan Fillion) the new Han Solo, I was a bit skeptic. Until I saw this film, which truly reminds me why I fall in love with Harisson Ford’s charming rogue in the first place (even though, at 63, he’s as ‘young’ as my father). At least Mal has a band of loyal (albeit motley) crew, and Mr Solo, on the other hand, has only got Chewy as a companion (huuurrrrnngh, hurrnnngggh, everyday, how to tahan, man?)

I also loved the fact that there’s a married couple on board, i.e Wash and Zoe. So lovable, addressing each other with honey and baby. Entah mengapa pasangan seluloid lebih menarik jika mereka married couples, e.g Mr & Mrs Smith, Dennis Quaid & Kathleen Turner dalam Undercover Blues, pasangan Cortez dalam Spy Kids…damn, they look dashing! And more interesting! Aku suka bagaimana Zoe me-maintain her composure ketika sesuatu yg buruk terjadi pd hubby-nya (mengingatkan aku kpd Bree van De Camp dalam Desperate Housewives- it really took some time for reality to sink in…)

The villain, aptly named The Operative, is a cold(hearted) Chiwetel Ejiofor (ah, bila kau dah feymes, orang akan ingat nama kau walau sesusah mana pun). Damn, Lola! (Tak sabar aku nak tgk dia dlm Kinky Boots!).

My fave bits:

“I swallowed a bug.” River Tam (Summer Glau, dgn muka stoned.)
Damn, this film is so full of funny lines, aku takleh nak tahan gelak !

Fanty and Mingo
Probably my second favourite twins after Fred & George Weasley.

New flavour of the moment : Captain Malcolm Reynolds. Esp. bila baru bangun tidur, hehe ;-)

The whole movie is so fun to watch. In fact, lepas 2-3 kali tgk pun aku takkan bosan. Well done, Mr Whedon ! And kudos to the brilliant cast!

Me gives : *****/*****. A+ !

Labels: ,

 
Comments:
tak... pahammm... errr kena tenoklagi 1x kuttt...
 
oh no! serenity spoiler! oh no!
 
err.. zack, apsal blog ko ni dah bengkang-bengkok?

revamp!!!
 
Oon, see it again & tell me you like it too!

bio, welcome.

Edd, welcome back!!!
Ko tau kan hari tu blog aku ada prob tak boleh access ke post lepas2. Habih tensen aku tukar template dia (to the same template, cuma aku besarkan sidebar). Alih2 jadi camni, tak reti aku nak membega lagi, takut jadi cam hari tu. Kalo ko ada idea camne nak betulkan, ko bagitau le aku. Ko kan terer bab2 html ni.
 
zack
ABP for sure still masuk.. hubby said apsal la last year diorang tak nak bagi optima...well..aku bersyukur dah for time being tak yah bayar keta for at least few years..aku baru buat a few contest forms .. takde masa la lately..everyday sampai rumah after 10pm.. so good luck to u..mane tau jumpa kat palace of the golden horses this year?
 
Lin, aku belum isi form lagi la. Tapi aku akan pastikan semua tick pada nama Mawi, termasuk kategori Pelakon Lawak Popular, Pelakon Wanita Popular, etc, etc, sbb aku tau, dia mesti akan sapu semua award tahun ni..hehe..
 
Aku tgh cuba kumpul kesemua filem yg Chewie berlakon... walaupun kecik je role dia... walaupun tajuk dia Love Actually.
 
Err, and while you’re at it, drop by Chewie’s blog at
http://rrrrrrrrrrrrrnnnnnnnnnnhhhh.blogspot.com/

gerenti membuat segala bulu roma naik…
 
sebelum ni dah macam nak terbeli dah citer ni tapi tertaruk balik plak sebab tak yakin storynya ok ke tak...if you say it's worth watching than I may get it for my eyes only
 
Depends on your preference la kak. Ada sesetengah org tak suka genre sci-fi, but if that's the case, we can always feast our eyes on the charming and rogue-ish Captain Tightpants.
 
zack
aku cadangkan ko search blogger templates dlm google.. dan copy paste koding html dia masuk blog ko.. Revamp!

ini lah padahnya kalau tak buat backup coding html.. hehe
 
Back up Edd, aku ada back up. Hard copy & soft copy sekali. Siap ada dua tiga version lagi. Dah la aku ni satu benda haram pun tak tau pasal html (siap pinjam buku html lagi kat library), pening kepala aku nak tgk satu2 menatang tu. Yg sedia ada ni dah ok aku rasa, cuma nak bagi margin tepi tu masuk ke dalam sikit, tak le banyak sangat ruang kosong.
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites