:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Saturday, December 31, 2005
  Welcome 2006 !!!
I don’t really make resolutions during this time of the year, tapi, for the coming 2006, aku nak buat a few…

I WILL NEVER, NEVER PUT OFF UNTIL TOMORROW, THOSE THAT CAN BE DONE TODAY.

Dua tiga hari ni mmg agak perit bagi aku. Yes, aku tak pernah sebegini malu menjadi one of the 1.2 million rakyat Malaysia yg masih belum menukar ke Mykad. No alasan, though, mmg aku terlupa dan tak aware of the RM200 fine yg dikenakan kpd sesapa yg terlewat membuat IC. So, for the last 2 days, aku dan hubby mcm org gila, beratur sejak lepas subuh utk mendapatkan nombor utk membuat Mykad. Perit, malu dan tension, tapi, apa boleh buat, nasi dah jadi bubur. Alhamdulillah, semalam selesai juga proses menukar IC baru di Maju Junction. Jgn lupa call balik after 3 months time…

I WILL SPEND MORE TIME TEACHING AND PLAYING WITH MY SON

Childhood is only once in a lifetime, so I intend to give him the best one ever.

I WILL BE MORE CAREFUL AND ALERT

Hmmm… aku mungkin boleh ingat fakta, tajuk2 filem, sapa pengarah, pelakon utama, etc, tapi aku terlupa yg aku ada menjerang air di dapur sewaktu keluar rumah dua hari lepas. Alhamdulillah, Allah masih sayangkan kami. Nasib baik tak terbakar rumah. I was like, pucat for a couple of minutes, trying to grab a hold of myself. Ingat Zack, Allah boleh beri dan tarik nikmat dr kita bila2 masa saja, tanpa kita sedari…

I WILL REGULARLY READ AND UNDERSTAND THE HOLY QURAN

Badan kebajikan ofis aku memberi hadiah sebuah rehal utk birday aku yg lepas, sebagai tanda ingatan yg maut boleh menjemput bila2 masa saja. Semoga Allah bukakan hati aku utk spend lebih masa ngan Kitab Allah, rather than watching DVD’s and indulging myself in the latest issue of Empire…

I WILL NEVER STOP BUGGING ABAH IKMAL UNTIL HE AGREES TO GIVE IKMAL ANOTHER SISTER OR BROTHER OR BOTH.

‘Nuff said. Please don’t make me wear THAT Eva Longoria t-shirt!!!

Org kata, kehadiran seorg adik bagi Ikmal akan menjinakkan dia, which means akan mengurangkan tahap manja/ mengada2/ spoilt brat-nya, yg kekdg membuatkan aku hilang sabar. For instance, hari tu, kami ke Carrefour Wangsa Maju utk regular groceries shopping. Si kecik buat perangai, nak beli remote controlled Toyota Trueno AE86 atau GTR (katanya). Aku buat bodoh jek as he cried his heart out, following my butt everywhere, sampai ada makcik tegur ‘Anak sapa tuh?’. Buat malu jek. Nasib baik tak makan penampar aku hari tu. (Tampar, oh no, aku tak tergamak !). Tapi, yelah, tension jugak, kan?

Ah well...

Labels:

 
Comments:
zack, what's with that eva longoria t-shirt? sorry, blur2 sikit... :-P anyways, happy new year!!
 
epi niu yer..!

harap2 resolutions ko ni tercapai.. cuma jangan berenti blogging dah.. nanti hilang sorang geng 'malaysian celluloid freaks'..haha.

peace!
 
The one that says- I'll Have Your Baby, Brad !. Msg to Jennifer Aniston, yg dikatakan belum bersedia utk Brad Jrs, which in turn, methinks, causes the break-up between them.

btw, Happy New Year Coy!
 
Insya Allah Ed! Selamat menyambut tahun baru 2006!! Peace, brudder!

Eh, ko kat tempat kerja ke ni? Ke blogging from home?
 
Zack, ok, got it! :-D Zack, next year la, aku nak try pregnant next year! Tak pun ko pregnant this year, next year pregnant lagi! ;-D
 
Happy New Year Zack and everyone...

May this new year be a start for a better life to all!!!
 
Thanks, Maddox!

Coy, aku plan to concieve lebih kurang masa Ikmal dulu, which is around early February (haha, siap buat pregnancy calculator and whatnot masa tu!). Insya Allah, kalau terbukak hati Abah Ikmal, aku plan utk bagi dia adik utk tahun nih.
 
Good & sound resolutions, all of them.

Luckily for me & KOTH, we went to get our MyKads done when my 2nd daughter hit her 12th b'day in October. So, bertiga pergi buat. Theirs siap in about 3 weeks, mine belum siap lagi entah apahal!
 
In that case, Kak, I think you better give them a call, sbb kekdg diorg tak bagi notis yg Mykad kita dah siap. One of my fren's mom tak dpt the notice, tiba2 kena denda sbb lambat claim her Mykad, yg actually dah lama siap dah.
 
Dah check online ... still tak siap. Gi tanya kat counter (at Taman Melawati) - ada problem sbb cap jari (I had to put my finger in that thumbprint scanner twice). Jangan diaorang suspect I pendatang haram dah le....
 
zack, aku ingat aku paling lambat buat mycard..semua duk lecture aku nape tak buat lagi,,nape tak buat lagi..hehe sib baik ko lagi lambat dari aku..
anyway happy new year..
aku pun nak try to get pregnant this yr gak ... insyaAllah..
 
Kak Queen, kalau pendtg pun, dah ada title Queen, hehe...

Lin, aku bukan stakat kena lecture, siap kena kutuk lagi, esp ngan abg2 kat ofis. Malu besor siot!! Nak bagi bos sain kad cuti pun malu giler, sbb bagi reason nak apply for mykad !
 
zack,

ko lambat ke,buat apa gaknya? tu la mesti asyik tengok DVD je tu..petah lagi HArry Potter tengah on ni kat wayang...

Ko selalu shopping kat Carrefour wangsa maju ke? laaaaa mesti selalu jumpa I ni cuma tak perasan je kot..nak kena belanja Zack makan nasi ayam chicken rice shop!! hehehehe
 
Procrastination, Kak Swan.

That's why from now on saya tak mau buat keja last minit. Menyusahkan diri sendiri aje.

We all selalu juga shopping groceries kat Wangsa Maju. Eh, ada Chicken Rice Shop ke kat situ? Kitaorg kekdg makan kat Food Court jek.

Ahem, kalo terjumpa, tegur la. You can recognise me, mama kelam kabut, struggling with the curly 3-year-old !
 
...emmm biasa la anak sorang... masalahnya ialah kita mampuuu... dulu masa kita mak bapak tak mampu... adik beradik ramai... sekarang... ish... sesapa ada petua untuk dapat anak?? ...pleaseeee
 
oon!!
Lama tak dgr kabar!

Petua nak dpt anak? emm...dah try having sex? hehe...

Ko dah brapa tahun kawin? mungkin Allah belum beri rezeki kot. Takpe, berusahalah Shin Chan !
 
hai zack...
tima kasih sbb melompat2 & tinggal komen kat blog aku. aku baru baca beberapa entries je dlm blog kau ni, so cam blur2 sket la...

pasal isu myKad tu, kes kau ni lebih kurang sama ngan kes babang aku. dia bleh slamba je tak renew sbb dia ingat nak gi renew ngan aku, skali tup tup dia dpt tahu aku dah gi renew ngan member ofis aku... angin je member! tak abis-abis ungkit aku tak ingat laki... he he...

pasal nak bagi ikmal adik, nak tanya... how old is ikmal anyway? bleh tahu naper abah ikmal tanak bagi ikmal adik??? ni dah kes terbalik, abg aku sibuk nak tambah baby lagi tapi wife dia plak ckp blom ready lagi... heran sungguh!
 
Sweet Devil (?), Welcome !!

Biasa la tu, org Mesia nih last minit punya mentaliti. Tapi.. punya la bengang dgr denda dia RM10 jek!!! Tension giler aku! Memula dgr denda dia dlm RM100- RM200! Rasa cam org bodo bangun kul 4.30 pagi.

Ikmal turned 3 last October. Leceh le camnih. Aku nak anak sorang lagi sbb nak bagi dia independent skit, selain nak bagi kurang sikit tahap manja/ mengada2 dia tuh. Mintak2 le terbukak hati dia...
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites