:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Thursday, December 15, 2005
  Keep Thy Hands To Thyself, Fu***r.
TENSION!!!!

Yeah, hari ni mmg menentionkan aku. Gila babi punya tension. Semuanya pasal semalam…

(Flashback)
Aku kuar ofis lebih kurg kul 6 ptg. Kekdg aku rasa malas sgt nak naik monorel kat Bukit Bintang nih. Penuh gila. Semua jenis manusia ada. Kalau rajin, aku jln kaki sampai ke stesen Hang Tuah. Boleh la exercise skit.

Nak dijadikan citer, semlm tren penuh. Aku boleh lagi la masuk, walaupun terpaksa menyempit dan dihimpit oleh badan2 manusia. Himpit ? Aku ok lagi. Tolak ? Pun aku masih boleh tolerate. Tapi RABA ? Celaka punya manusia. Malu nak citer, tapi yesterday, somebody, either intentionally or accidentally, pinched my butt and poke his/ her finger at my-you-know-where. F**k! Twice in a one-way journey ! The first time it happened, I blurt out the F word. Terdiam sekejap tren yg masa tu tgh bising jugak. I mean, aku boleh tau kalau kau terlanggar atau tak sengaja, tapi pinching???? I was so angry at that time !!!

To the proprietor of the fuckin’ fingers that did it, I’d say..

Kalau kau tak sengaja, aku maafkan. Lain kali keep ur fuckin’ fingers to urself, especially in crowded trains.

Kalau kau sengaja, aku doakan mak atau kakak atau adik atau awek kau akan diraba org. Bertaubatlah wahai sedara. Banyak lagi benda yg berfaedah yg kau boleh buat selain dr meraba org.

Pelik bin Ajaib. Teringat aku si Diana dalam filem Tinto Brass- All Ladies Do It, babak dlm tram tu. Okay la, mmg she’s asking for it, going bra-less and panti-less in public. Tapi, punya la ramai awek pusat/ cleavage/ alur bontot kat area ni, perempuan sopan berbaju kurung dan bertudung mcm aku jugak yg kena….hai.. tatau le aku nak ckp apa.

Image hosted by Photobucket.com

Do I look like Claudia Koll, fucker ???

Satu lagi, wahai org yg paling aku sayang, aku bukan tak nak lawan, tapi cubalah sekali sekala naik tren di BB di waktu puncak. Nak bergerak pun takleh, mcm sardin. Habih tu, nak suruh maki atau marah org tu? Do I even know who did it? Sesilap haribulan, Pak Lah terpaksa hantar Azmi Khalid ke Myanmar/ Kemboja/ Bangladesh atau negara2 berkaitan utk mintak maaf bagi pihak aku.

Oh yes, this morning pulak, LRT dr Cempaka pun agak sesak, mcm biasa. Ada la kakak ni bawak beg besar dgn dua org anak kecik dia, nak balik kg agaknya. F**k ! Sorang pun taknak give up seat utk kakak kita ni. (Aku pun tak dpt tempat duduk, sbb biasanya aku akan bagi seat aku kpd yg memerlukan). Ada satu minah ni (able-bodied, I’d say) sibuk gila main game di handphone baru dia. And one mamat dok depan aku, alahai, anak muda, kau buat malu kaum jelah. Kalau ye pun nak buat Adlin-Aman-Ramlie-In-An-LRT *, jgn la pakai tali lanyard kat leher. Buat malu kompeni jek employ pekerja takde sivik mcm awak ni.


* From that famous iklan on courtesy by Yasmin Ahmad.

Labels:

 
Comments:
Sabo Zack, orang yg buat tu mmg kurang didikan sket. Brapa kali dah aku dengar orang maki dalam LRT yg sempit pasal kena raba. Tapi " Sesilap haribulan, Pak Lah terpaksa hantar Azmi Khalid ke Myanmar/ Kemboja/ Bangladesh atau negara2 berkaitan utk mintak maaf bagi pihak aku. " Hahahahahah.. lawak la.

Weh ko naik LRT dari Hang Tuah sampai Cempaka ke? Lor...satu jalan la kite. Minah yg main game kat fon tu.. kurus2 pakai tudung, hp N-Gage ke?
 
Taklah, gemuk2 skit & free hair. Handphone nokia yg baru tuh, bukan Ngage.

Mamat tuh, kerja Bank Rakyat agaknyer.
 
.. selalunya warga Indon yg buat kerja jahat camni.. tapi ada jugak mamat2 yg gersang nak mampus yg get-off bila dapat raba pompuan. Freak.

..Aku penah tengok ada sorang mamat indon ni kena lempang dengan satu akak dalam LRT sebab kes raba. Aku rasa macam nak tepuk tangan ucap tahniah kat kakak tu.. tapi aku takut aku pulak kena lempang! hehe..

tapi akak tu mmg berani. Aku tak sure betul ke tak si Indon tu yg raba. Tapi aku mmg respect effort dia. At least dia dah sedarkan org dlm LRT tu dan jugak bagi kepuasan pada diri dia sendiri.
 
Mmg rasa nak lempang Edd, tp tatau yg mana satu. Kalau aku tau mmg dah kena backhand dah...
 
damn!.

sanggup mamat tu raba ko ek?.

petang-petang org balik kejer dgn pelbagai bau pun sanggup dia buat kejer tu lagik?.

gila punya orang!.

gua ingat dia desparate commuters ah.
 
Ayob, mungkin bau aku agak wangi sikit dr yg lain2 kot...hehe..
 
siannya..sabo jerla zack...memang org gila tu!
 
ala sian ko zack...takper sabar jer lah..memang tu orang2 yang sakit mental..

tapi terselit gak mesej penting kat situ..ha jangan tak cayer yang mama ikmal nie masih hangat dipasaran tau...kalau tak tak kan ader yang geram lagi kan..:)jgn marah yer zack..saya nak tenang kan ati awak jer..
 
ye smiley. jaga diri bebaik yek.

annie, welkam.
aisey, tang masih hangat di pasaran tu takleh nak komen le. nanti kena ketuk ketampi susah woo....
 
zack,
haha..aku pun penah kena gak. ada skali tu aku pandang muka mamat tu (aku sure dia yg gatal tu!) & aku pijak kaki dia sekuat2 hati & carut skali! haha..tapi aku rasa, aku lebih freak out ngan flasher. byk kali aku kena dah.anyway, ada satu geng2 awek kat opis ni dulu, penah gak ditayangkan menatang tu oleh sorang flasher. geng2 awek ni siap jerit kuat2 kat mamat tu, "hoi..besar tu je ke ko ada?"..hahahahaha...kalo ramai2, bleh la buat camtu. kalo sorang. hisss..bleh menggigil.

p/s: tapi betul la, i think org2 pakai tudung mcm kita ni lebih nampak 'menggeramkan' kot sbb tak nampak sume . thrill sket. hehehe....mcm member aku ckp, kuih yg elok tertutup lebih menyelerakan dari kuih yg terdedah ngan lalat-lalat. agaknye la. :-)
 
Nampak menggeramkan?
Alamak. Ni yg aku seram nih.
Ko tau, semalam aku malas nak naik monorel. Takut kena raba lagi la.
 
wahhh, mama marah nampak
 
ala fadz, kalau aku marah pun, takde saper nak pujuk, huhu, sedih...

nasib baik ada blog...
 
Zack,

Sian nya ko ...meh sini swan hug ko sekali..

kes raba meraba nih memang dah common, specially kalau tempat yg sesak sesak,ada je yg nak ambik kesempatan..tapi eh zack, manalah tahu kot yg meraba tu pompuan ke hah!! ye la sekarang ni kan..

Tips: Kalau terkena cam tu, jerit kuat kuat, maki hamun dlm sumer bahasa..manalah tahu kot yg meraba hanya fasih berbahasa ibunda kan!

Pasal kes tak bagi tempat duduk tu kan..meeemang la org kita terutama yg muda lemah lutut dan brain defected syndrom.. I masa tengah pregnant dulu dengan twins plak tu, memang selalu naik monorail, tak pernah dapat tempat duduk walaupun berdiri kat tempat yg ada tulis ' untuk wanita mengandung, warga tua, kanak2 dan orang kurang upaya' bukannya baru mengandung tapi dah cam nak terlambak dah pun orang buat tak peduli..yg bestnya sumer buat2 tidur...pas tu kalau tak tidur, sumer pandang arah ke timur,...bila lagi la org kita nak berubah ek...
 
Timasih K Swan, meh, meh thank you for the hug. Aisey, lama tak kena peluk...;-). How's the twins doin? Mesti seronok ngan keletah diorg.

Biasa la K Swan. Personally, saya pun tak tu apa yg boleh membuat diorg change. Nak tunggu Kak Yasmin Ahmad buat advert yg lebih daring agaknya.
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites