:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Thursday, December 01, 2005
  Dah Mandi ?
10 Most Memorable shower/ bathroom scenes.
So far la.
Porn not included.

1. Harry Potter (Dan Radcliffe) dalam HP : GoF
Nuff said. No arguments. At least not here. Take it somewhere else.

2. Isabella (Ramona Rahman) dalam Fenomena
Makes me wanna go and have a shower myself. Rock kapak never felt so good.

3. Del Spooner (Will Smith) dalam I, Robot
Phew. Thank you Alex Proyas, for showing us the OTHER side of Mr Smith…

4. M Rajoli & Kartina Aziz dalam Rabun
Actually, aku hanya bayangkan scene sebenar drp movie still filem ni. Apa boleh aku kata, Kak Yasmin mmg sayangkan parents dia. And THEY themselves loved each other very much.

5. Sarah Polley dalam Dawn of the Dead (versi Zack Snyder)
Kinda sad, ‘coz that’s the last shower she had with her hubby b4 he got infected.

6. Sarah Michelle Geller dlm The Grudge
Takut gila bila kuar tangan dr kepala dia. Lepas tgk filem ni, aku takut gila nak masuk bilik/ bilik air.

7. The Bourne Identity
Dalam bilik mandi, sambil Jason Bourne (lakonan Matt Damon) memotong rambut Franka Potente. And the scene that follows. Sexy !

Image hosted by Photobucket.com
Jgn ckp kat org, nama betul aku ialah Will Hunting.

8. Charlie’s Angels – Full Throttle
Tukang mandi buih – Drew Barrymore, Lucy Liu & Cameron D.
Wow, basuh keter ke, mandi buih sabun?

9. Spiderman
Ok, not exactly a shower scene, but when Mary Jane kissed Peter Parker upside down in the rain.. hmmm….

10. Y Tu Mama Tambien
Comparing manhood. Nakkal sungguh Gael Garcia & Diego Luna !

Best post-shower apperance
Clive Owen in Closer

Worst post-shower appearance
Viggo Mortensen in LOTR: Trilogy
I want my Aragorn dirty n scruffy !!!!

Worst shower scene. Ever !
Anything from Tinto Brass film.
* cough * Too much T & A. * cough * And dicks. * cough *

Labels:

 
Comments:
Pergh! truly film fan ler ko ni.. Camana ler ko leh remember tu semua...

Tak penat ke otak ko?

tapi kan,
Y Tu Mama Tambien tu bukan ala porn gak ke? heh heh (<---kantui. Gua pernah tengok. haha.)
 
Ye la Zack...cemana ko bleh ingat sumer. Cemana ko bleh tgk semua movie? Kebanyakannye aku tak tgk pun. Kecuali the 1st one lah. Itu mmg tiada tandingan! Hehehehe..

Y Tu Mama Tambien tu pun aku rasa cam porn jek? Walaupun dia ada jln citer, tapi cam kejap2 scene 18sx yg ditunjuknya. Hehehehe..tapi aku pun pernah gak tgk..cuma utk diego luna tu jek la. cute!
 
BS, otak manusia Allah ciptakan dgn penuh keajaiban. Kita sebagai manusia kena pandai manipulate dan gunakan serta nurture agar ia di-fully utilised (use whole brain). Tatau la naper, mmg ada dlm RAM otak aku, Alhamdulillah.

Jihan, YTMT diarahkan oleh Alfonso Cuaron, pengarah HP3:Prisoner of Azkaban ! Mmg banyak scene2 lucah, tapi aku suka tgk Gael Garcia tu. btw, kalo ko perasan, En Cuaron ada membuat tribute utk filem ni dlm Azkaban, iaitu scene masa Buckbeak kena hukum bunuh tu, di mana Hermione peluk Ron, dan Harry peluk Hermione (dua lelaki & satu pompuan). Aku suka sgt masa tu.
 
Zack.. u miss the most famous shower scene of all time, Janet Leigh in Psycho.

..that scene also happens to be one of the most famous death scene in movies. Haa..! Nanti aku buat list top death scenes in movies plak kat blog aku. Hehe.

.. number one for me is still Drew Barrymore in Doppelganger. :)
 
Edd, yg tu aku lum tgk lagi, sbb tu tak masuk list. Nak compare ngan Anne Heche dlm remake tu, mana lagi takut?
 
http://sumbanganikhlas-khaliza.cjb.net/

Selalulah bersedekah. Rasulullah bersabda:
"Sesungguhnya sedekah itu akan mengurangkan kepanasan(siksaan)
kubur daripada orang yang selalu memberi sedekah dan hanya
sesungguhnya orang mukmin itu akan bernaung dibawah naungan
sedekahnya di hari kiamat." Riwayat Tabrani.
 
no.7! no.7! yesssss!!!..aku suka apa saje pasal matt. ;-) no.2 pun ok gak..hah, mmg betul pun. bile tengok ramona mandi, rasa nak mandi gak. :-) sampai skang aku tak still tak tau apa penyakit minah tu dlm cite tu..blur betui.
 
Hey there Zack, dah lama wa tak drop a line here...

Kau lupa Sharon Stone and Sylvester Stallone in The Specialist la... hehehe..

Ehhh... wait.... Itu half porn half bathroom lah.. but what the heck... it still counts!!!!

Ciao!!!
 
Nadia, aku tak rasa langsung prescence si Ramona dlm citer tu, sbb aku lebih minat sifu M Nasir & Search !

En/Cik anonymous, cubalah cari rezeki dgn jalan yg lebih halal, Insya Allah berjaya.

Maddox ! Lama tak dgr berita! Amacam interview hari tu? Dpt tak? Aisey, Stone+Stallone+Seagal tak masuk buku aku la, hehe.
 
zack, haha..tu la pasal..aku pun sama mcm ko gak. aku dok concentrate kat kid. walopun presencenye hanya ciput, tapi uh well..:-) emm...ko pun tak suka seagal gak? sama lagi kita. lagi satu yg aku cukup getik, van damme. mende ntah mamat ni.
 
Hahaha Zack, pasal mandi pun boleh jadi idea utk memblog. I was watching the Charlie's Angels last night :)

Eh all this info process guna otak kiri or kanan, Zack?
 
Been quite busy lately lah zack..... aku banyak kerja..

pasal interview tu.. hm.. malas lah nak cerita. the moment aku keluar dari the interview room, i know that i won't get it.

tapi takpe, no regrets on that. it's okay. hehehe...

weh.. forgot to tell you.. i've watch harry potter and what can i say... Hermoine Granger has change from an innocent demure girl to a sweer young lady...

Ralph Finnes, for goodness sake, can't the make up team do better than that? I mean, hidung dia nampak kemek.. hhehehe... Viktor Krum tu more brawn than brain lah....

Snape macam tak banyak exposed this time lah... but the best scene for me would be the Yule Ball lah... Hagrid dengan gelpren dia.. lancing lancing... muahahah!!! kelakar la... Cho Chang (Katie Leung, If i am not mistaken) still have that accent lah... sungguh potong beb.. with such innocent face.. dia patut ditonjolkan dengan lebih lagi.... but i didn't read the book... so, tak tau lah kan.. heheheh!!!!
 
uhhhh, cayalah zack...tapi mana Psycho? aku tahu ko sengaja tak nak letak...bagi aku, check out: POlice Academy 3, masa beef ngan budak nerd tu main2 psycho. And Nightmare on Elmstreet 5 masa heroine dalam shower sebelum masuk dunia lain..and, oh ya, ko lupa: braveheart, tepi air terjun!! tapi aku masih tak boleh lupa 3 scene bath tub paling best: Talented Mr. Ripley, English Patient ngan Unfaithful
 
Nadia, demme you, van demme, hehe.

Kak Queen, kalau nak difikirkan idea utk memblog mmg banyak, Cuma masa jek tak mengizinkan. Saya tgh dalam proses nak gunakan WHOLE brain thinking. Left/right brained concept dah agak ketinggalan la kak. Kalau nak more info visit www.brainmatters.com.my. (I attended the seminar masa NAC that day) Atau invest dalam buku2nya yg amat berguna dalam meng-explore keupayaan otak kita. Tak le mahal sgt kak, utk, anak2 dan kita sekali. A good investment !

Maddox, mmg hidung Voldy camtu (kalo ko baca buku dia), sbb dia kan keturunan Salazar Slytherin (snake-related, which explains the parseltongue and the two slits instead of a nose). Kat dlm buku, Viktor mmg mcm tu (he’s supposed to be ugly !), cuma tak sekacak di dlm filem. Cho, like Oliver Wood, is Scottish, which explains the accent.

Yelah tu, Fadz. Banyak aku tak tgk lagi. I’ve been looking for Mr Ripley, tapi tak jumpa2 lagi DVD dia. Leceh. Lagipun, Braveheart, English Patient, etc is not my fave genre, so aku tak brapa sure la. But thanks, anyway !
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites