:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Tuesday, August 02, 2005
  (There's No) Upside of Anger
Aku – mmg short-tempered. Dan kurang sabar.
Dari dulu lagi.
Korang tgk The Apprentice? Si Chris tu?
Yeah. I’m just like him, only, I don’t chew tobacco.
Don’t ask me why, coz if you are standing in my (battered) shoes for a day, and walk a mile in it, you’ll know why. (Aku taknak citer kat sini) And aku tau, it’s taking a toll on my family, especially Ikmal, yg selalu jadi mangsa tarik telinga atau tengking aku.

Last Friday night, Abah Ikmal took us to his office (right in the middle of the so-called red light district of KL), coz he needed to take home some of his unfinished assignments. Yeah, as usual, aku ngan Ikmal akan lepak2 sambil bermain apa yg patut, y’know, like, pushing him around in the office trolley, or simply drawing doodles on recycled papers. But that night, I was preoccupied on something else, that I forgot about him for a moment. Aku tgk kiri kanan, eh, mana anak aku? Berlari2 aku gi cari dia kat all the rooms.

And there he was.
One leg on a swivel chair. One leg on an office printer on a table. Just beside the big office window on this fifth floor. And his head, curly hair and all, nearly (I mean, nearly) out of the window! Aku tak tau camne dia boleh bukak tingkap office yg berat tu. Berderau darah aku! Aku jerit kat dia, tapi dia cool jek dan kata kat aku – Mama, keta!

I took him down and since then, I never take my eyes off him. Walaupun itu bermakna aku terpaksa marathon mengejar dia ke sana ke mari. Yeah, he’s at that stage di mana kau terpaksa tahan sabar dgn kerenahnya yg kekdg meletakkan aku at wit’s end. Yup, aku akan belajar bersabar, dan try to control my temper. Coz temper, for me, is a valuable thing. Just don’t lose it. Especially on my loved ones.

Image hosted by Photobucket.com

(Aktif sgt, sampai tertidur bila time nak mandi petang!)

Teringat aku kat satu e-mail ni (Thanks Ali!)

BE PATIENT !

This is a true story, which happened in the States. A man came out of his home to admire his new truck. To his puzzlement, his three-year-old son was happily hammering dents into the shiny paint of the truck. The man ran to his son, knocked him away, and hammered the little boy's hands into pulp as punishment. When the father calmed down, he rushed his son to the hospital. Although the doctor tried desperately to save the crushed bones, he finally had to amputate the fingers from both the boy's hands. When the boy woke up from the surgery & saw his bandaged stubs, he innocently said, "Daddy, I'm sorry about your truck." Then he asked, "but, when are my fingers going to grow back?" The father went home & committed suicide.

Think about this story the next time someone steps on your feet or u wish to take revenge. Think first before u lose your patience with someone u love. Trucks can be repaired. Broken bones & hurt feelings often can't. Too often we fail to recognize the difference between the person and the performance. We, forget that forgiveness is greater than revenge. People make mistakes. We are allowed to make mistakes. But the actions we take while in a rage will haunt us forever.

Labels: , ,

 
Comments:
Cerita pasal baran ni kan, saya pun actually jenis baran juga. But the good thing is - saya tak pernah terlibat dengan baran fizikal. In fact, jerit-jerit atau melalak pun tak ada. Cuma, bila dah baran tu.. I can say things that can deeply hurt feelings.. and will take years to heal. Sometimes, (dengan muka tak malu buat pengakuan) I'm kind of very proud for having such ability (can easily patronise people and make them feeling like $shit). It makes me very secure sebab tak ramai kengkawan yang berani cari pasal. Tapi there was one incident I lost a very best friend because of my sarcasm. Someone I had known for almost 10 years and the only person that was really connected to me - nilai pershabatan hilang cam tu ja because of a few words.

Tu sebab saya percaya pada ungkapan, lidah lebih tajam dari mata pedang. Kalau saya potong jari kawan saya tu, I'm positively confident that sooner or later I would still be able to reattach our friendships. Tapi dengan luka dek laser saya dulu tu: that friend didn't even want to hear my name disebut depan dia. Benci sampai tahap tu. Sekarang ni I think I'm a much controled person and much less laser.. compared dengan zaman remaja nakal beberapa tahun dulu..
 
Yang merapik meraban tu.. saya le tu. :) Lupa nak letak identiti. Takut disangka budak sakit jiwa sesat kat Blog ni pula..
 
sabar.. sabar...

dalam segala hal kita memang patut bersabar.. lebih lebih lagi bila dengan si kecik tu.. hehe..
 
Rem, kalo kau tak letak nama pun, aku tau itu kau. Sbb gaya penulisan kau aku mmg dah familiar dah...Yeah man, hidup ni mmg kena banyak bersabar. Mcm kau, aku juga pernah kehilangan kawan rapat sbb marah (tapi Alhamdulillah, sekrg kitaorg dah bebaik). In fact, aku pernah hilang kerja pasal marah dan kurang sabar (hehe, sebenarnya aku resign on da spot sbb tak tahan pressure...)

Hari tu, adik aku bagi dgr tape Dr Fadilah Kamsah ttg subjek anger management nih. Kalo kit jenis yg panas baran, aku cadangkan cari tape tu. It really helps !

Zino, bukan pasal si kecik tu jek yg kita kena sabar... ttg apa apa aje kena sabar...bak kata Dr Fadilah Kamsah, petua Rasulullah s.a.w, sebelum kita meletup marah, fikir 72 perkara kenapa kita marah. Kalau tak dpt fikir sampai 72 perkara, maka kita mmg tak layak marah. Sbb marah tu, hak Allah semata-mata. Siapa la kita nak marah2, kan?
 
bak kata atuk.

sabar-sabar-sabar!.

hehehe.

zack.

kita semua ada barannya.itulah kehebatan ciptaanNya.

muda-muda dulu biasalah.darah panassss!.

sket-sket nak hempuk orang jek aku nie!.end up,aku kena hempuk balik sebab aku cinonet jek time sekolah.

hahaha.

skang aku tak cinonet dah tapi boroinet!.

hahaha.

sabar ok?
 
Ayob, Atuk kata sabar 4 x..

Kepada semua, jgn cari pasal ngan Ayob. Nanti dihempuk ngan boroinet-nya, heheh... gurau je wak...

Ayah aku slalu pesan, sabar tu pahit tapi buahnya manis...
 
Aku pun baran gak, tapi baran aku tu, masih ada tahap rasionalnya lagi, tapi bila dah campur panas (panas + baran)jadi panas baran, aku belasah jer..tak kira saper..hehehe..
 
Aku pun kekadang camtuh jugak cik juita. Hari tuh, nasib baik aku tak hempuk kakak penjaga kaunter LRT, sbb naikkan harga pas LRT drp RM70 ke RM90. Gila kau. Bukan salah dia pun. Salah kompeni dia.

btw, ada tak sesapa yg nak buat petition bantah kenaikan harga pas LRT nih, sila bagitau aku...
 
saya ader time2 nyer gak zack...kalau nak pms atau tengah pms...memang cepat ler temperature tu naik...kekadang word yang klua dari mulut pun harsh giler...sabo jer ler...
 
hehehe, nasib baik jadi org pompuan,kan. At least ada la alasan kalo meletup tak tentu pasal...
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites