:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Wednesday, August 03, 2005
  The Best Place In The World
Ten years from now, we'll release a film and you'll be able to consume it however you want.
Yair Landau, Vice Chairman of Sony Pictures Digital.


For the full article, get Newsweek August issue, or pls click here…
http://www.msnbc.msn.com/id/8769622/site/newsweek/

Hmmm.. itu baru senario di Hollywood. Kat Malaysia pulak camne agaknya. Sedangkan sekarang pun susah nak tgk panggung penuh sewaktu tayangan filem2 tempatan. Kalau dapat separuh panggung pun dah kira cukup bagus, agaknya.

Honestly, aku lebih suka tonton filem di DVD. Gambar sure clear gila, dan kau boleh stop bebila yg kau suka. Nak melabur setengah jam pun takpe. DVD player tu, tetap akan tunggu kau habis. Dan takkan marah kalau kau sibuk main sms ketika filem ditayangkan. Atau ketawakan kau kalau menangis teresak-esak apabila ada adegan menyayat hati…

Image hosted by Photobucket.com
(Aku, dia dan arnab ajaib bernama Frank…)

Tapi…
Nothing beats the thrill of watching a movie on the big screen (especially kalau filem tu baru dikeluarkan, dan kau antara yg pertama menontonnya). And, depends on your current budget, it’s either gourmet popcorn (plus movie merchandises), RM1 peanuts or simply beberapa biji gula2 Hacks dua minggu lepas yg kau terlupa nak makan, terselit celah poket beg. Dan the sound system yang menggegar. Special effects dalam true form, just the way they were meant be. Juga watak hero yang hensem kegemaran kau di magnify sebesar billboard di tepi highway tu. Pergh. Gila babi best. Dunia mmg milik kau sorang. Tapi yg paling best ialah reaksi kengkawan seofis bila kau melangkah masuk pukul 2.30 petang Jumaat. (Gila ke budak nih, senyum sengsorang..)

Haha. Dan tiada si kecik Ikmal whining suruh pasang Initial D untuk kali ke 16…

Labels:

 
Comments:
im just wonderin....what is really THE BEST PLACE IN THE WORLD?? anybody know the answer????
 
Wo.
Why don't YOU tell me yours, Pimpia?
 
The best place in the world is home. Any place that you feel like at home: where there're no rules, and you can 'expose' yourself (literally, and metaphorically!) freely! :)
 
Yup, Rem. Home pada aku is da place where u can 'berkemban'like nobody's business.
 
the best place in the world?.

no

no in this world.

it is on the otherside.get it?.

the other world.

the world of eternity.

by the way

zack,apa kejadah nama tajuk filem arnab pelik tu ah?.

aku tak ingat.

macam pernah tengok citer tu.
 
Ayob, aku citer pasai the best place kat dunia yg fana ni. Kalau kat SANA, harapan agar ditempatkan di tempat yg bagus2, bersama dgn insan2 yg bagus2.

Tapi.

Layakkah kita?

btw, Ayob, citer tu, one of my favourite - Donnie Darko. Yg kat tgh tu, aweks tak rasmi dia, Gretchen dan sang arnab tu namanya Frank.
 
hello there zack... salam perkenalan... u're into harry potter too? dah baca 6th book tak?

to me, the best place in the world is..home. walaupun sound system kat rumah tak se-best dalam cinema biler tgk movie, tapi bleh tgk sambil peluk bantal busuk.. hehehe..
 
salam perkenalan dari ibuika... masih meninjau dan memerhati...
 
Scabbers dan IbuIka, welcome! Dok la dulu, nanti Mama buatkan...kopi!

Belum baca buku 5 pun. Hari tu ingat nak beli kat Carrefour (sbb dah turun harga), abih tu, tak sempat. Ada ker diorg gi naikkan balik the price bila the 6th one kuar. Apapun, i heard Dumbledore mati. And according to the author, the next book WILL NOT be in Hogwarts. (T T) JKR, Kau mmg kejam !! Think I'm gonna miss Hogsmeade the most. N'way, I am really looking forward to the 4th film hujung tahun nih.

Hmm.. bantal busuk bukan saja utk dipeluk, tapi juga utk tutup mata kalau tgk filem seram.. hehehh
 
good post... thanks.

Jon
my site: net iq
 
Hey there, Jon! Thanx 4 dropping by!

Nice site u got there!
Will add to My Favourites together with Glen Doman's site and Shichida. All for the love of the human brain- God's greatest creation!
 
yea, sgt looking forward utk 4th movie! i think the 5th book is a bit dragging la..tak macam the previous ones. lagipun my fav character mati la. ade gak dengar kata dumbledore mati. takpela, dia dah tua. hehehehe..

mmg dia naikkan harga 5th book tu ke? i'm waiting for my cousin to buy the half blood prince..takde duit la.. 100ringgit tu! hehehe..

eh kalau the 7th book will not be in Hogwarts, kat mana lagi? tak syok la macam tu..

alermak sorry la kasi comment panjang2 nih... aku kalau citer pasal Harry Potter mmg takleh stop!
 
Ala, tunggu jelah kuar paperback, atau kalo rajin (ni bukan ajar buat jahat nih), cari versi pirated, dijual separuh harga. Tapi susah gak nak cari la. Aku mmg malas nak beli hard cover punya. Bukan apa, susah nak baca dlm tren. Menambahkan lagi berat beg aku yg dah sedia ada berat tuh..

Mmmmm.. buku ke-4 HP mmg mendtgkan nostalgia, sbb dihadiahkan oleh bekas tunang aku sbb naik pangkat. Sampai hari kawin aku pun, aku masih baca lagi (i.e, masa tunggu ketibaan rombongan bekas tunang sblm rasmi menjadi Mr. MamaIkmal..).

Takpe, scabbers, aku lagi suka kalo kau tulis pepanjang. At least kita punya minat yg sama. Tapi, aku heran la, apsal kau nak jadi scabber yg kudung tu? Apsal taknak jadi Crookshanks ke, Hedwig ke, Mandrakes ke ? Oh, aku tau naper. Kau nak sentiasa berada dalam pangkuan Ron kan? Hehehh, kau mmg...;-)
 
Aku blom ada duit lagi la nak beli buku2 dia. Semuanya aku pinjam kazen aku. I have the 1st one though. Itupun auntie yg hadiahkan. hehehe.. The 5th book my cousin tak sabar2 nak tunggu paperback, jadi beli la hardcover. Lenguh tangan aku membaca dalam tren! Hehehe..

Eh sampai hari kawin pun baca HP jugak? waduh.. heheh.. 4th book tu best aa.. macam2 ada.. ada Quidditch, game ape yg Harry masuk tu.., Yule Ball, ada Sirius lagik. Kire lengkap aaa..aku suke.

Aku slalunye pakai Hufflepuff, Crookshanks pun aku suka, pasal dia kucing. Hehehe.. Scabbers ni pasal dia jahat..opposite aku yg baik ni (hahaha.. perasan lebih aku nih). Ron pun comel gak ek? Mak aku suka Ron. :D
 
Aisey, mak aku tak minat HP la. Dia minat Men In Black, heheh

Ala... kalau kau nak jadi jahat, guna Lord Voldemort la.. ooopsss, YOU KNOW WHO.

Game yg Harry join tu, Triwizard Tournament, aku mmg tunggu filemnya, sbb ada scene dalam air. Peh, and dragons! Nak tgk juga sapa lakonkan watak Fluor deLacour yg menjadi rebutan tuh. Juga Yule Ball, majlis tari menari ala2 prom (Harry ajak Cho Chang ke, Parvati Patil, aku tak ingat). Well, masa ni juga Hagrid dpt tau yg dia tu separuh giant, kan?

Aisey, scabbers, kau dah bukak tin cacing la.. Aku kalo citer pasal HP, sampai esok pun tak leh nak stop. Nanti la. Aku akan tunggu kalo2 ada berita terbaru ttg filem atau buku dia, maybe masa tu, kita balun habis2an occay!
 
Nama Voldemort tu ganas sgt aa..takut nanti takde org nak kawan ngan aku.. hehehe.. Lord Scabbers aaa..comel sket. ;)

Ha...Triwizard Tournament! Lupa lak aku. Ha'ah kan..Fluor deLacour yg semua org dok terpukau pada kecantikan dia tu kan.. Ron yg syok kat dia ek? Masa Yule Ball tu Harry nak ajak Cho, tapi Cho pegi ngan Woods kan? Pastu dia ajak la Parvati Patil. Ron lak pegi ngan another Patil kan? Sape nama dia? Erm.. Padma Patil ek? Tak ingat la. Heheheh.. Ha'ah Hagrid baru tau dia 1/2 giant..

Ko baca la buku 5 lagi banyak leh discuss.. heheheh.. syok lak aku. Kang aku bukak citer kang tak best lak pasal ko tak baca lagik. Tapi buku 5 tu aku baru baca sekali jek aa..unlike the other 4 yg dah sampai lunyai!

Heh..akhirnye aku berjumpa org yg ada minat yg sama. Slalu kalau member2 aku bukak citer pasal HP, aku sorang je yg bercakap tak henti2 pastu sumer org tido. Hehehe.. nanti kalau ko ada berita2 terbau kabo kan la yek!
 
Scabbers, kalo diorg tido, kau angkat wand, dan jerit LUMOS!. Gerenti suma terbangun terpinga2 mcm baru kena tempeleng, heheheh
 
Heheheheh.. macam2 aaa ko.. :D
 
Zack, rasa nak gelak guling-guling tengok ko layan dengan penuh perasaan si 'Jon' tu. FYI, dia tu bukan manusia. Auto Bot yang dioperasikan guna A.I untuk buat promosi murahan kat blog-blog personal orang. :) Lain kali kalau ada 'Bot' datang lagi, jangan klik pada link dia. Kalau kita klik, lagi menjadi-jadi dia menyerang laman kita. Luckily saya punya PC ada anti-bot!
 
Takpelah, Rem. Aku regard sesapa yg berkunjung ke laman aku ni (dan sudi meninggalkan komen) sebagai tetamu, dan setiap tetamu, aku akan layan dgn baik. Biasa la,aku ni kan Melayu Glokal...

Bot tu menda hah? Lebih kurang cam fembot Austin Powers tu ke? Wah, yg ni sure male-bot. Aku nak satu yg ni, boleh? At least dia boleh ikut ckp aku dan turut semua kemahuan aku...
 
the best place in the world??? my boo's house!! lol
 
Hey there Georgina!

Hai.. sejak bila la blog aku ni jadi babe magnet...

Aku rasa yg ni bukan bot, ya Rem?
 
Tengok wayang kadang kala boleh pengaruh kita punya review. Kadang kala cerita tu tak de la best mana, tapi sebab disogok dengan gambar besar, sound best, tiba-tiba kita rasa best.

Although mungkin happen either way...
 
Yes Vovin,
Kekdg, lepas beberapa hari (atau tahun!), baru reality strikes. Dan kau mungkin rasa filem tu tak sebaik yg disangka.

Although mungkin juga happen either way...
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites