:-) / >8-[ + 3:-D + ~:o
Tuesday, June 21, 2005
  New Mag On Da Block
Lunch hour tadi, aku ke kedai majalah yg biasa aku kunjungi (kat depan Giant Sg. Wang). Hehe, free reading, sambil2 menjamu mata kat majalah2 overseas yg aku minat, tapi tak berapa mampu nak beli (Empire, contohnya, aku akan tunggu sampai masuk bargain bin, baru aku beli). Covernya Abg Kelawar kita. Sealed. Takleh tgk contents-nya. Frust gila. FHM baru pun dah kuar (celaka betul, as usual sealed together ngan 100 Sexiest Women 2005), nanti la, dpt gaji aku beli.

Lain2 mag, First magazine, Cinema Online, dua2 pun aku browse utk tgk gambar jek (wah lau eh, First magazine ada free postcards Initial D yg cun!). Galaxie, hmm, BSB on da cover, sooo 6 years ago. Don’t get me wrong. Galaxie merupakan salah satu majalah favorit aku sejak tahun 1993 lagi. (Aku ingat lagi isu yg pertama sekali aku beli covernya River Phoenix, dan harganya masih lagi RM1.50). Sekarang dah naik RM3 (to compensate for better quality paper). Used to buy every friggin’ issue but now, to tell u da truth, aku akan belek2 dulu, dan kalau terjumpa apa2 yg menarik, baru aku beli. Rasa cam tak berbaloi sbb banyak sgt iklan ringtone dan wallpaper.

Anyway, mata aku terpaku jap kat satu majalah baru ni. Keluaran Karangkraf. KLIK namanya. Isu nombor 4 – untuk 15 Julai 2005. Amboi, cepatnya keluar ! Harganya pun masih murah lagi (mungkin untuk tempoh promosi – RM2.50, instead of the usual RM3.90). Tengok covernya pun dah menarik (Abg Bale kita ngan rambut crop-top). THAT alone is a reason to get it. Setelah belek2 skit aku pun belilah. (Haha, dpt jumbo poster free – Batman Begins, boleh la aku tampal kat kubikel aku, letak kat bawah poster SW:ROTS).

Image hosted by Photobucket.com
(Yg ni isu lepas, aku tak dpt lagi gambar isu ke-4 ni)

Mmg menarik! Sarat ngan artikel dan gambar2 movies baru dan lama. Isu ni ada BB, HHGG, filem2 perang terbest, Black Eyed Peas, SOAD, Ahli Fiqr, Rob Thomas, dan mcm2 lagi. Pasal artis2 lain pun ada, tapi aku maleh nak baca. Peraduan pun banyak (isu ni ada 9!). Kertas yg berkualiti (tak hitam jari) dan tak banyak iklan (lagi best!).

Kudos for the KLIK team. Keep up da good work!
Aku bagi 8.5/10.

P/S : Sometimes I feel that I’m too old for these kinda stuff… ah but what the heck!

Labels:

 
Comments:
Thanks for yr support & yr puji-pujian. Nanti Kak Sri suruh reporter KLIK singgah ke sini...
 
Wey hey, Kak Sri.
Thanks a lot. Ala.. apa salahnya berkongsi sesuatu yg baik, ye tak?
 
ala zack, tak kisah ler umur brapa pun...masing2 pun ader hobi..yang penting awak happy.. ; )
 
Hehe, Smiley, kekdg tu malu jugak sbb org lain baca Jelita la, Wanita la, hmm apa nak buat. Saya tak minat. Women magazine yg saya minat is Malaysian Women's Weekly.
 
zack..

poster women sexy tu pass kat aku jek lah!.hahahaha.

takkan ko lak yg nak?sesuaaaattuuuhhhhh.koser!
 
Ayob..
poster yg mana pulak ni? Kat Klik tu ada poster Batman la (dah tersergam kat kubikel aku sebelah Anakin Skywalker). Maksud kau, FHM 100 sexiest women ke? Ala.. yg tu aku buat alas dapur la...;-)
 
ni terbitan karangkraf ke? hmph, aku yg tau layan, dewan budaya je, bosan kan aku ni?
 
Fadz, utk pengetahuan kau, lain2 majalah kegemaran aku ialah Reader's Digest, National Geographic, Time dan Fortune (Kebanyakannya aku pinjam dr library company, kecuali Reader's Digest ayah aku langgankan). Mcm biasa la...bagi aku majalah2 picisan adalah utk bacaan dalam bilik kecik (am thinking of buying a magazine rack Ikea utk letak dalam bilik air). Remember that, an idle mind is a devil's workshop! Time is too precious to ponder on nothingness.
 
TQ 4 ur support! (Penulis KLIK pun bukannya muda sgt..hahah!)
 
En are-young, u r as young as you feel! keep on rockin'!
 
Post a Comment



<< Home
RM0.02 on films, fandoms, breastfeeding and motherhood. Stealing, hotlinking or plagiarizing is so not cool, yo.

My Photo
Name:
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

I'm a number cruncher, married and a mother to 2 handsome young boys ~ Ikmal & Nabil. Also a self-confessed movie freak, a walking dictionary of useless facts and I just love swapping postcards. I love loud music, black t-shirts, good books and hot caramel macchiato. I hate hypocrisy, the colour pink, rude people, busy-bodies and those with 'holier than thou' attitude. :) I blog 'coz I hate talking. In real life, I'm this quiet person, often immersed in my own virtual world of obsessions, work and whatnot. Comments, suggestions, brickbats (even virtual cupcakes!) are loved, as long as you use the proper channels a.k.a the comments thingy or my e-mail ~ zackzip [at] hotmail [dot] com.

Message from the Blog Owner
  • Zack@MySpace
  • Zack@LiveJournal
  • Zack@Friendster
  • tags

    Half Date ~ Approaching Jannah Half A Date At A Time.

    Snail Mail is Lurve!

    Useful Sites for Smart Moms

    Breastfeeding is L.O.V.E

    My Favourite Bloggers

    MILF!~ Man, I Love Films!

    Read And Be Well Read

    Thursday Thirteen - Every Thursdays, Duh!

    My 15 Mins of Fame

    Geek & Proud of It!

    Zack's Geek Code : -----BEGIN GEEK CODE BLOCK----- Version: 3.1 GO d-- s+:+ a C++ P! L- E-- W++ N o-- K---- w+ O--- M-- V-- PS PE- Y-- PGP-- t+ 5- X+ R* tv+ b+++ DI++ D- G e++ h---- r+++ x+++ ------END GEEK CODE BLOCK------ UnGeek Me Here Yo
    Bloggers' Rights at EFF
    All Malaysian Bloggers Project
    reader/(s) online
    hits since 190805 You Love Me. You Do!
    ARCHIVES
    March 2005 / April 2005 / May 2005 / June 2005 / July 2005 / August 2005 / September 2005 / October 2005 / November 2005 / December 2005 / January 2006 / February 2006 / March 2006 / April 2006 / May 2006 / June 2006 / July 2006 / August 2006 / September 2006 / October 2006 / November 2006 / December 2006 / January 2007 / February 2007 / March 2007 / April 2007 / May 2007 / June 2007 / July 2007 / August 2007 / September 2007 / October 2007 / December 2007 / February 2008 / March 2008 / April 2008 / May 2008 / June 2008 / July 2008 / August 2008 / September 2008 / October 2008 / November 2008 / January 2009 / February 2009 / June 2009 / July 2009 /


    Tima Kasih Abang Blogger

    Add to Technorati Favorites